Home » Vijesti » Audio-video uređaji » CES 2013: Samsung predstavio svoje najbolje plazme serije F8500

CES 2013: Samsung predstavio svoje najbolje plazme serije F8500

samsung-f8500-plasma

Samsung je predstavio nasljednika svoje najbolje plazme iz 2012. godine, modela E8000, a koji će ove godine biti zamijenjen serijom F8500.  Osim redizajna, nove plazme bi trebale biti i superiorne što se kvalitete slike tiče u odnosu na prošlogodišnje modele, uz glavnu novinu u vidu Deep Black algoritma i drugu generaciju Real Black Pro zaslona, a koji bi trebao pružiti osam puta dublju crnu boju u odnosu na klasične LCD modele uz visoku svjetlinu slike.

Iako se plazma tehnologija sve više spominje u konotacijama zastarjele tehnologije koja je na odlasku, Samsung ne misli tako i novu liniju plazmi smatra tehnološkom osnovom koja će postaviti novi standard u kvaliteti slike:

Dizajniran kako bi postavio novi standard u industriji za izvrsnost plazma televizora, Samsung F8500 nudi ultimativnu kvalitetu slike s najdubljim tonovima crne i najsvjetlijom dostupnom slikom. Zapravo, F8500 donosi istu razinu svjetline i osam puta tamnije tonove od onih na standardnim LED televizorima zahvaljujući novim svjetlosnim poboljšanjima i Samsungovoj Deep Black Algorithm i Real Black Pro II za napredne crne ekspresije. F8500 je također jedan od prvih televizora s izvornom podrškom za HEVC-kodirane sadržaje. Napravljen posebno za postojeće i buduće HD televizore, nova generacija kodeka osigurava da F8500 dostavi najbogatiji i sveobuhvatan sadržaj današnjice, a također i u budućnosti.

F8500_samsung-plasma-side

Osvježen dizajn u odnosu na prošlu godinu uvertira je u promjene u onom još važnijem – segmentu kvalitete slike

Odjel za dizajn također je radio na estetici nove linije plazmi, te je ona sada jedan kompaktan i vrlo elegantno izveden komad metala u prepoznatljivoj tamnoj titan metalnoj boji.

Jedinstveni dizajn modela F8500 je savršen spoj estetskih i funkcionalnih aspekata. Vrhunski One Body Form dizajn kreiran je korištenjem jednog komada metala. Futuristički dizajn naglašen je tamnom titan metalnom bojom televizora, ultra tankim okvirom, prirodno zaobljenim linijama i jedinstvenim četvrtastim postoljem što ga čini više umjetničkim djelom nego televizorom. Bit će dostupan u klasi zaslona veličine 51, 60 i 64 inča.

Nove plazme će također posjedovati najnoviju verziju Smart Hub platforme, kao i Evolution kit modul za nadogradnju na novi hardver i softver od iduće godine. Cijena i dostupnost nisu objavljeni.

Izvor: Samsung

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. a skoro sam kupil E8000 ;))

    • Da, čini se da će nova F serija biti značajno bolja, posebno ako uspiju spustiti crnu boju uz zadržavanje postojećih vrijednosti bijele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*