Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Sonyjevi 4K televizori debitiraju u svibnju

Sonyjevi 4K televizori debitiraju u svibnju

Sony4KTV

Sonyjevi 65 i 55-inčni 4K televizori iz serije X900 će biti dostupni u prodaji od svibnja ove godine. Početna cijena će biti 5000$ za 55-inčnu verziju.

Sonyjev 84-inčni 4K televizor je pušten u prodaju u studenom po cijeni od 25000$, no u svibnju će Sony svojoj ponudi dodati manje i mnogo jeftinije 4K televizore. Oni su dio Sonyjeve strategije promicanja 4K rezolucije, koja se smatra sljedećim korakom u razvoju TV rezolucije.

Sony će uskoro ponuditi tri 4K televizora, također nazvanih Ultra HD televizori, a kasnije ove godine će se u prodaji naći PlayStation 4 koji podržava 4K video. Sonyjev 55-inčni XBR-55X900 televizor  će koštati 5000$, a 65-inčni XBR-65X900 će koštati 7000 $, u trenutku kada se pojave na tržištu.

Očekuje sa da će se u većini regija Europe ovi televizori moći kupiti u lipnju.

Izvor: FlatpanelsHD

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

8 komentara

 1. Lijepo,
  U Japanu se vjerojatno ima što i gledati na takvom TV-u,dok kod nas sve TV postaje još uvijek emitiraju SD signal. Jedino Nova TV ima poseban HD kanal (koji međutim nije dostupan, osim putem IPTV). Tko zna kad će naši početi emitirati u HD rezoluciji, a kamoli u Ultra HD-u.
  HTV još emitira u 4:3 SD rezoluciji?!! Za koga? Za 1% građana koji još imaju CRT TV, na uštrb 99% gledatelja koji imaju wide screen HDTV. Sramota!

  • statistički gledano još uvijek velik dio HR građana gleda crt televizor tako da tvoja opaska o 1% ne pije vodu. No ne podržavam takvu politiku televizije. No ja tv nisam kupio da bi gledao tv jabuku, net tv i slične pizdarije tako da mi je svejedno… Dnevno ne potrošim 5 minuta na tv kanale…dok recimo moji roditelji, ženini roditelji, moji susjedi i neki poznanici još uvijek uživaju u svojim crt televizorima i ne vide nikakav problem u ovakvom porijenosu signala..

 2. Potpis i od mene!

 3. Neka prvo porade na kvaliteti slike na televizorima koji su sada aktualni i koji podržavaju full hd rezolucije, a tek onda neka razmišljaju o većim rezolucijama. 4k rezolucija ne znači ama baš ništa ako se gleda na tv-u koji ima loš kontrast i prikaz crne boje te vidljivi kut

 4. Bolje na dobrom tv-u sd signal nego na lošem tv-u full hd ili 4k

  • nisam vidio loš tv s lošim hd materijalom a o kvaliteti sd signala ionako nema potrebe razglabati. Na kraju krajeva hd tv nije napravljen da bi netko na njemu uživao u prijenosu saborske sjednice u sd kvaliteti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*