FilmoviVijesti

Otvoren 14. tjedan češkog filma u Movieplexu

Sinoć je u Movieplexu u Centru Kaptol projekcijom filma Povratne boce započeo 14. tjedan češkog filma u organizaciji Veleposlanstva Republike Češke i Movieplexa.

Reviju suvremene češke filmske produkcije prigodnim govorima otvorili su češki veleposlanik Karel Kühnl i Martin Milinković, izvršni direktor Continental filma. Gospodin Milinković iskoristio je prigodu da izrazi zadovoljstvo što se Tjedan po prvi puta održava u Movieplex kinima, dok je gospodin Kühnl kratko najavio filmove koje će posjetitelji moći pogledati tijekom odrzavanja Tjedna. Naglasio je kako je riječ o filmovima koji su svoju kvalitetu dokazali brojnim osvojenim nagradama, ali i to da je kriterij odabira filmova za ovu prigodu bio i broj gledatelja u Českim kinima. Istaknuo je kako je film kojim je otvoren 14. tjedan ceskog filma, Povratne boce, u Češkoj imao više od milijun gledatelja. Izražavajući nadu kako će ovaj film ostvariti jednak uspjeh i u Hrvatskoj, obzirom da je otkupljen za redovito prikazivanje, češki je veleposlanik najavio i održavanje Tjedna češkog filma u Splitu od 20. listopada.

Svečanom otvorenju nazočili su brojni uzvanici iz diplomatskog kora te velik broj novinara, a važnost ove kulturne manifestacije dokazao je i dolazak predsjednika Stipe Mesića sa suprugom.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!