Home » Vijesti » Prodaja OLED televizora premašila milijardu dolara 2015.

Prodaja OLED televizora premašila milijardu dolara 2015.

oled-seoul-lg-group-hq

Isporuke OLED televizora su se povećale sedam puta prošle godine u odnosu na 2014., premašivši tako po prvi puta prodaju od milijardu dolara, navodi se u izvještaju analitičke kuće IHS. LG pokriva oko 90% OLED tržišta, dok se očekuje da će Samsung ponovno ući krajem iduće godine, navodi analitičar Shin Hyun-jun iz LIG Investment & Securities Co.

2014. je prodaja OLED televizora iznosila 145 milijuna dolara, prošle godine je povećana gotovo sedam puta, a očekuje se kako će se ove godine OLED TV tržište povećati čak tri puta u odnosu na 2015. Broj isporučenih modela bi tako trebao doseći milijun jedinica u odnosu na 340.000 isporučenih prošle godine.

panasonic_cz950-lifestyle

Prvi Panasonicov OLED TV – 65CZ950E

Osim Samsunga, na globalnom tržištu OLED televizora je već prisutan Panasonic s jednim modelom, a očekuje se dolazak i Philipsa. Philips je već dao naznake da će u drugoj polovici godine lansirati svoj prvi OLED TV.

Najpovoljniji OLED TV u Hrvatskoj je LG-jev 55EG910V, a koji je dostupan od po maloprodajnoj cijeni od 15.699,00 kn.

Izvor:  Yonhap News Agency (South Korea)

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. 55EG910V je vrhunski tv. Pun pogodak od LG-a. Ne trba bolji u iducih 5 godina.

  2. Ma tehnologija prebrzo napreduje, već evo gledam ima i boljih :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*