Vijesti

Samsung ruši rekorde u prodaji televizora

Samsung Electronics je tokom studenog prodao rekordnih 5.7 milijuna televizora, što je povećanje od 14 posto u odnosu na mjesec ranije, kompanija je objavila prošlog četvrtka. U postizanju ovako dobro rezultata mnogo su pomogle prodaje tokom Crnog Petka i vikenda koji ga je slijedio, a koji označava početak Božićnog shopping ludila. Samo su taj vikend Amerikanci u trgovinama ostavili 7.4 milijarde am. dolara više nego godinu prije.

Dobri prodajni rezultati čine Samsung pouzdanim u ostvarivanju zacrtane brojke od 45 milijuna prodanih televizora tokom 2011. godine, dok za iduću godinu očekuju još bolje prodajne rezultate, čak 5 milijuna više prodanih jedinica. Samsung vjeruje kako će se 2012. godine TV tržište bazirati na “pametnim”, odnosno Smart televizorima, stoga ponosno ističu kako su u završnim fazama pregovora s Googleom oko Google TV platforme koju bi iduće godine implementirali.

Uz zastupljenosti od 26.6% na europskom i 35.9% na američkom tržištu, Samsungove rezultate mogu samo poželjeti japanski proizvođači, posebice Sony koji je prošlog mjeseca upozorio na četvrtu godinu u kojoj posluje s gubicima u TV segmentu. Sony predviđa da će ove godine izgubiti 2.2 milijarde dolara zbog smanjene potražnje, prirodne katastrofe u ožujku i slabog jena.

Sony već prodaje televizore s Google TV platformom u SAD-u i njegov je Howard Stringer nedavno najavio kako kompanija radi na novom tipu televizora s pristupom, stoga niti ne čudi što Samsung i LG također rade na proširenjima svojih Smart TV platformi. Sve se više govori i o dolasku Applea na tržište televizora tako danas vrlo vjerojatno čeka godina s mnogo zanimljivih i daleko interaktivnijih televizora nego što je to danas slučaj.

Čini se da će i HD Televizija morati ažurirati svoje testne alate – možda osim kalibracije i testnih diskova za sliku uskoro budemo počeli mjeriti i inteligenciju televizora. Koje testove preporučujete?

Fons: Reuters

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!