Audio-video uređajiVijesti

Preview: Dvico Tvix 3D S2 – popularna serija media playera dobiva novi model s podrškom za 3D

tvix-3d-s2-header

Korejski Dvico, poznati proizvođač Tvix linije media playera čije ste recenzije mogli čitati na stranicama HD Televizije, u svoju ponudu uvrstio je novi model čija je glavna odlika dvostruki operativni sustav, te nativna podrška za 3D sadržaje. Opasna konkurencija Mede8er MED1000X3D modelu? Da, ako je suditi po službenim specifikacijama.

Novi je Tvix 3D S2 temeljen na RealTEK RTD1186DD čipsetu, baš kao i konkurentni Mede8er MED1000X3D, te koristi 512 MB radne memorije i 2 GB flash memorije za svoj rad. Osim Linux operativnog sustava kakvog smo susretali kod ostalih pripadnika Tvix linije i kod ostalih testiranih linijskih reproduktora do danas, Tvix 3D S2 također posjeduje i Android 2.2 (Froyo) operativni sustav, te je korisniku dana sloboda odabira koji će od ta dva sustava koristiti. Prvi Tvix modeli temeljeni na Android operativnog sustavu, Xroid A1 i B1 mini nisu niti došli na naše tržište, a od distributera smo dobili neslužbenu informaciju kako softver nije dovoljno stabilan da bi ga se pustilo u prodaju, stoga je ponuda ostala na Linux baziranim modelima.

tvix-3d-s2-mouse-keyboard

Prednost Tvix media centara pred konkurencijom je nerijetko bila u prisutnosti LCD ekrana s prednje strane uređaja – detalju koji obično kod konkurencije izostaje (Mede8er linija) ili je nespretno riješen (npr. Novatron Iamm NTR83), a kod novog Tvixa on također neće izostati. Prema prvim fotografijama čini nam se kako je čitljivost teksta sa zaslona poboljšana, veličina slova djeluje veća, a tu je također i bolje uočljiva bijela boja osvjetljenja.

tvix-3d-s2-display

Tvix je dobar performer kada je u pitanju čitanje široke palete formata, a takva tradicija će se nastaviti i s novim 3D S2 modelom. MKV, MPEG, AVI, M2Ts, FLV, te Blu-ray direktoriji i ISO datoteke trebale bi se glatko izvoditi na novom modelu, te reproducirati u punoj HD razlučivosti i uz mogućnost pravilnog prepoznavanja 24 Hz materijala. Što se audia tiče, podržani su svi danas popularni formati, te je moguće putem HDMI sučelja poslati 7.1 DTS-HD Master Audio i Dolby TrueHD audio formate u AV pojačalo na dekodiranje). FLAC, WAV i OGG Vorbis su također na listi podržanih. Svi poznati foto formata su također podržani, uključujući JPG, HD JPEG, Tiff, PNG, BMP i GIF. Svi popularni formati podnaslova su također na listi.

Podržani su NTFS, FAT, FAT32, EXT3 i HFS+ datotečni sustavi za korištenje u internom tvrdom disku ili povezanim USB memorijama i diskovima.

Povezivost je na visokom nivou s 3 USB 2.0 priključka, jedan USB 3.0 priključak za povezivanje na računalo, a tu je također i 3-u-1 čitač memorijskih kartica. Ugrađena mreža je brzine 10/100 Mbit, a za one koji ne vole provlačiti kabele do media playera, tu je i ugrađeni Wi-Fi 802.11n.

tvix-3d-s2-rear

Osim povezivanja vanjskih jedinica, tu je i mogućnost ugradnje tvrdog diska, kapaciteta do 3 TB. Kao i kod S1 modela, tako i ovdje se cjelokupna instalacija izvodi bez upotrebe odvijača – sve što je potrebno je montirati disk u ladicu i ugurati ga u uređaj.

tvix-3d-s2-hard-drive

Novi Tvix 3D S2 također podržava sve popularne mrežne protokole za povezivanje s uređajima u kućnoj mreži (UPnP / NFS / Samba), a tu je i DLNA povezivost za prenošenje multimedije s pametnog telefona ili Windows 7 operativnog sustava na TV. Od internet servisa trenutno se navodi već poznata postava socijalnih mreža i video servisa, uključujući YouTube XL, Facebook, Twitter itd. Novost je otvoreni internet pretraživač, a koji bi trebao biti ugodan za korištenje zbog mogućnosti povezivanja USB tipkovnice i miša na uređaj.

Na kraju ove prezentacije, čini se da će Tvix 3D S2 biti vrlo zanimljiv i, ukoliko cijena bude ispod 2000 kn, vrlo kompetitivan model. Informacije o cijeni i dostupnosti na našem tržištu trenutno ne posjedujemo, no toplo se nadamo kako će proizvod doći i do naših krajeva i kako se proizvođač nastaviti sa softverskom podrškom svojih starijih modela.

Info: Dvico.co.kr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Kako ih nije sram, tvix S1 nema update firmwera već godinu dana. Izdaju novi uređaj pa daju podršku 3 mjeseca a poslije ko te j…
    Od mene novce više ne budu vidjeli

  2. prema zadnjim informacijama, tvrtka je bila u krizi i bila je na pragu gašenja, novi firmwire se očekiva u prvomm tromjesječju 2013 godine, a ovaj novi uređaj je potvrda opstanka tvrtke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!