4K Ultra HDOLEDSony (Japan)Vijesti

Sony predstavio a6300, 4K sa APS-C senzorom

a6300_N_wSEL1670Z_right

Sony a6000 bila je najprodavanija mirrorless kamera i najprodavanija kamera sa izmjenjvim objektivima. Dugoočekivani nasljednik napokon je predstavljen, novi Sonijev flagship APS-C fotoaparat – a6300.

Optimistična očekivanja mnogih ispunila su se. Novi model donosi sve prednosti a6000 modela uz nove mogućnosti koje uključuju i UHD video. Iako je UHD video u povoljnijem izdanju od ostalih kamera većih senzora, iz prelimiranih podataka čini se da nije na štetu performansi. Naime, u a6300 inkorporirian je novi senzor od 24 Mp, koji iz 6K rezolucije skalira video na UHD, što sugerira izvrsnu detaljnost pokretnih slika. Zahvaljujući novoj tehnologiji bakrenih konekcija, povećana je brzina čitana senzora i senzor je povećane osjetljivosti u odnosu na prošli model, a ISO raspon je 100-51200.

 

Sony-copper

Za veću iskoristivost dinamičkog raspona kamera podržava novi S-Log3, za raspon boja S-Gamut, te tvrtka navodi 14 blendi raspona. što je na razini ozbiljnih filmskih kamera. Gamma Display Assist omogućuje bolji monitoring slike prilikom snimanja u Slog modu, za što pretpostavaljamo da je gamma korekcija. Tu su i timecode i zebra funkcije.

Sony posebno naglašava 4D autofokus, predstavljen na prošlom modelu A5100 a unaprijeđen u ovom, koji omogućuje napredno praćenje objekata i držanje u fokusu, čak i u brzom kretanju kroz dubinu. Funkcija je podržana i u fotografiji i u videu. 4D Auto fokus sa 425 phase detection točaka (7.5 x vise nego u prošlom modelu) i to preko cijele površine senzora, okružuje subjekt i inteligentno ga prati, podesavajući fokus sa kretnjama subjekta, uz brzinu reakcije od 0.05 sekundi. Kamera podržava fotografiranje do 11 sličica u sekundi, ili do 8 fps uz life view. Ugrađeno je novo OLED elektronsko tražilo povećane rezolucije na 2.4 miliona točaka.

a6300_N_wSELP1650_tilt_down_web

Tijelo kamere od magnezijske legure, uz dodatnu zaštitu na prašinu i vlagu. A6300 podržava kvalitetni XAVC-S codec i snima HD do 50 Mbs i 4K do 100 Mbs, kao i A7R2 i A7S2. Tu je i high speed do 120 fps u 1080p modu. Iako se radi o APS-C senzoru, Sony kaze da je ovo najbolja kvaliteta 4K videa koju su ikad implementirali u consumer kameru i željno iščekujemo to i testirati na HDteleviziji.

Kamera dolazi na tržište u ožujku po cijeni od 1250 Eura za tijelo i 1400 Eura za kit sa 16-50 objektivom.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!