Media centriRecenzije

Recenzija [media centar]: Mede8er MED1000X3D media player

med1000x3d-header

Proteklih godina tvrtka Sanji Electronics uspješno konkurira na tržištu linijskih multimedijalnih reproduktora svojom Mede8er linijom proizvoda. Kombinacijom solidnih performansi, dobro odrađenog sučelja i kvalitetnom podrškom kompanija je uspjela razviti veliku zajednicu korisnika u mnogim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj gdje su Mede8er proizvodi i dodaci prodani u tisućama primjeraka. Mede8er MED1000X3D najnoviji je član uspješne obitelji multimedijalnih reproduktora koja u odnosu na starije linije donosi mnoge novosti, posebice u vidu dizajna i podrške za aktualne formate, stoga provjerimo zajedno  kakvo korisničko iskustvo i performanse donosi.

Opis sa sa stranice distributera za regiju, tvrtke Xenon-Forte:

MED1000X3D je najnoviji Mede8er media player, namijenjen za zahtjevnije korisnike. Namijenjen je reprodukciji multimedije s tvrdog diska, USB uređaja, SD kartice, interneta ili lokalne mreže. Opremljen je s naprednim tehnologijama, kao što su brzi gigabitni mrežni priključak, super brzi USB 3.0 te je uređaj spreman na opcijsku nadogradnju sa “Fast PCIe WiFi”, koji će biti dostupan kao dodatna oprema. MED1000X3D u potpunosti podržava video kodeke MKV-H264, BDMV, BDISO, M2TS za nesmetanu reprodukciju odabranog medijskog sadržaja. Za potpuni doživljaj 7.1 surround zvuka lako HD zvučne podatke do vašeg pojačala od sada možete prenijeti i putem HDMI priključka.

U odnosu na prošlogodišnji model MED500X2, novi MED1000X3D se temelji na novom Realtekovom procesoru RTD1186, a čije su glavne odlike veća procesorska snaga s više memorije koja radi na većim frekvencijama, nativna podrška za 3D video i HDMI 1.4 specifikacija. Za usporedbu, prošlogodišnja X2 serija je radila na 500 MHz, te imala 256 MB SPI flash i 256 MB DDR2 SDRAM radne memorije, dok novi X3D model radi na 750 MHz, posjeduje 512 SLC Flash memorije i 512 MB DDR3 SDRAM radne memorije. Porast u procesorskoj snazi i kompatibilnosti s HDMI 1.4 sučeljem omogućava novom Mede8eru podršku za 3D video u raznim oblicima, što je posebno zanimljivo korisnicima koji žele gledati Blu-ray 3D  ISO sadržaje.

Usporedbena tablica mogućnosti starog i novog procesora:

Realtek RTD1185 Realtek RTD1186
 • CPU: 500MHz
 • HD MPEG 1/2/4 & HD JPEG Decoder
 • HD H.264, VC1, RM/RMVB, AVS Decoder
 • AV Streaming/Transmission via Ethernet & WiFi
 • TV Encoder with CVBS/S-Video/YPbPr/SCART Out
 • HDMI v1.3 with CEC
 • I2S, SPDIF Out
 • USB2.0 Host & PHY
 • USB2.0 Device & PHY
 • SATA
 • 10/100 Ethernet MAC & PHY
 • Gigabit Ethernet MAC
 • PCI-Express
 • Card Reader (SD/MMC)
 • DTV Recording & Time-Shifting
 • Dual TS-In
 • CPU: 750MHz
 • GPU: OpenGL ES2.0-compliant 3D GPU
 • HD MPEG1/2/4/H.264/H.264 MVC & HD JPEG Decoder
 • HD AVC/VC-1 Decoder
 • HD RM/RMVB Decoder
 • HD AVS Decoder
 • AV Streaming/Transmission via Ethernet & Wi-Fi
 • TV Encoder with CVBS/S-Video/YPbPr/SCART Out
 • HDMI v1.4 with CEC and support for 3D over HDMI
 • I2S, SPDIF Out
 • Dual USB 2.0 Host or one USB 2.0 Host/Device with dual port integrated PHY, USB 3.0 Host/Device
 • SATA
 • 10/100 Ethernet MAC & PHY
 • Gigabit Ethernet MAC
 • PCI-Express
 • Card Reader (SD/MMC/MS Pro)
 • DTV Recording & Time-Shifting
 • Dual TS-In

U nastavku donosimo osnovne specifikacije proizvoda.

Specifikacije

Proizvođač Sanji Electronics
Model Mede8er MED1000X3D
Materijal(i) izrade aluminij
Zaslon ne
HDMI 1x (v1.4)
3D podrška da (Full 3D/Side By Side/Top & Bottom/Frame Sequential/Frame Packing)
Komponentni/kompozitni da/da
Optički/koaksijalni audio izlaz da/da
USB 2x USB 2.0
eSATA ne
Ethernet/mrežni priključak da
Antena ne
Ostali priključci 1x USB 3.0 host
DVB kartica ne
Utor za memorijske kartice da, SD
Fizičke tipke na uređaju da
PCMCIA/Common interface utor ne
Prekidač za paljenje/gašenje da
Pasivno hlađenje/ventilator pasivno hlađenje

Detaljne specifikacije možete pronaći na službenoj web stranici.

Općenite informacije o media centrima možete pronaći u našem Vodiču za kupovinu >>

Adsense
1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

30 komentara

 1. Znam da nije mjesto, ali mi treba hitan odgovor. Imam Yamaha pojačalo sa više hdmi. Yamaha i tv su mi spojeni sa Arc hdmi, pa imam i sliku i zvuk kada gledam digitalne programe. Sada sam uzela u B-net njihov HD uređaj, pa ga samo spojila na Yamaha pojačalo sa hdmi, ali imam problem što dobijem sliku , a nemam zvuk. Što trebam podesiti ? Hvala !

  1. Pozdrav Tina,

   Ako sam dobro razumio, do sada ste imali u sustavu Yamaha A/V pojaćalo s više HDMI ulaza i jednim izlazom, te televizor koji je na pojačalo bio povezan putem HDMI-ja na taj jedan izlaz. B.netovu prijamnik također ima HDMI sučelje te ste njega povezali na jedan od ulaza u Yamaha A/V pojačalo, a koje bi trebalo proslijediti sliku na svoj izlaz prema televizoru, a zvuk obraditi i poslati na zvučnike. Koliko znam B.netovi HD prijamnici normalno rade u takvim konfiguracijama gdje se između njih i televizora nalazi i A/V pojačalo, tako da provjerite u opcijama B.net prijamnika je li omogućena opcija slanja zvuka preko HDMI-ja. Provjerite i u kojem se obliku šalje zvuk iz HDMI prijamnika (tamo gdje se spominje AC-3 i PCM).

   Javite kako je prošlo.

  2. Ugasiti avr, tv i B net receiver. Ištekati sve hdmi kabele i ponovo ih uštekati (prvo sa izvora na avr, onda sa avr na TV). Upaliti uređaje sljedećim redoslijedom: TV, avr, B net receiver.

   1. I veliš, proradit će bez obzira što na b.net receiveru ili yamahi pojačalu nije određeno s čega će dolaziti ili odlaziti audio signal?

 2. Mislila sam da to ima veze sa hdmi 1.4( yamaha i tv ga imaju). Darco prije sam imala samo spojenu antenu na tv, a Yamahu sam spojila sa hdmi 1.4 (arc), pa mi nije trebao, kako mi je kolega sa posla objašnjavao, neki optički digitalni.

  1. Da, ARC je funkcija HDMI kabela da može zvuk slati u oba smjera – prije je bio nužan digitalni optički kabel da se zvuk pošalje iz televizora u A/V pojačalo. U slučaju B.net prijamnika on ne treba primati zvuk već ga samo slati van tako da njemu ne treba HDMI s ARC-om.

 3. Mislim da je ovaj uređaj preskup za ono što nudi, 3D ne radi u svim formatima, a linijski Blu-ray 3D uređaji su već oko 800kn sa USB konektorom i WiFi konekcijom…Kada ćete imati na recenziji WD LIVE TV 2 generacije? To je best buy po meni kome ne treba 3D podrška.

  1. Robert, slažem se da je uređaj preskup obzirom na mogućnosti, da je cijena ista ili eventualno 100 kn veća od 500×2 modela, priča bi bila drugačija. WD LIVE TV 2 ću probati uzeti na test, mene isto zanima kako radi ;).

 4. Interesantno, godinu dana star A-300 ima jači procesor od ovog novog Mede8era? Inače sljedeći mjesec izlazi novi A-400 koji će imati dvojezgreni procesor. Kad bih sad kupovao uvijek bih rađe kupio uređaj s jačim hardverom. Od viška glava ne boli…

 5. Inače posjedujem WD LIVE TV 2. generacije i odličan je uređaj, od izbornika, namještanje titlova, do internet servisa, samo me zanima stručno mišljenje i kompletan test od vaše strane…mislim da media playeri neće još dugo opstati jer ih istišću linijski bluray playeri a i sljedeće godine ce televizori imati kud i kamo bolju podršku za AV formate…na koncu tko ima laptop sa HDMI ili stolni komp negdje blizu tv-a njemu niti netreba nikakav zaseban HD player…s obzirom na slabost istih naspram desktop konfiguracija ili laptopa…

  1. Iz kojeg si ti filma, bez uvrede? Linijski playeri istišću media playere? Ajde da si rekao obrnuto u redu. Ovako… Od kako imam media player blu ray player nisam upalio a imam jako dobar blu ray player. Media player je šampion jednostavnosti bar dok je slobodnog skidanja s neta. Sve je jako brzo na njemu uz neviđen komfor i podršku Nosati računalo do televizora je malo žešći mazohizam. Da sad ne pričam kako kompletan blu ray film pokrećem i gledam kao da imam ubačen disk u blu ray player. Kako stvari stoje media playeri imaju svijetlu budućnost…

   1. Neznam zašto onda imaš bluray player pored media playera?? Opet ti treba za optičke medije jel tako…Ja se slažem da media playeri su super praktični i imaju bolju podršku za download formate ali samo ovi do 800kn i to još ako si sretan da rade kako treba jer neki HD playeri preko mreže jednostavno se ugase ili ne reagiraju na daljinski kako treba, ovaj Meder i svi s cijenom oko 1700 nadalje ne opravdaju svojim funkcijama te cijene…svi imaju podršku za mkv i mp4 koji se najviše i skidaju sa neta.

    1. Meni je jako bitna podrška za HD audio koja radi bez problema na A-300. To je uređaj koji je koštao oko 2200kn i opravdava svoju cijenu do zadnje lipe. Ne trebam govoriti kako vrti blu ray 1/1 te podržava profil 2.0
     Jednostavno, savršen uređaj za uživanje u filmu. Blu ray player imam jer imam doma preko 300 blu ray filmova i puno jednostavnije mi je blu ray film staviti u player nego svakog prebacivati prije gledanja u media player.

 6. Kupio sam med1000x3d. Ne mijenjajte jezik na Hrvatski dok ne stavite najnoviji firmware (ako ne želite gledati beskrajnu reboot-petlju s upitnikom iznad glave)!
  Druga stvar: 2 USB utora se čine premalo ako imate vanjski disk, bežičnu tipkovnicu i usb wifi adapter više nemate gdje ukopčati. Međutim, kad otvorite kućište (nisam još) unutra je PCIe utor spreman primiti Wifi karticu i time oslobađate jedan USB.
  Moje pitanje znalcima je: osim originalne meder-ove, koja PCIe kartica radi?
  Ako ne znate odgovor na to, barem koji USB wifi adapter radi (osim originalnog)?
  Da sad ne kupujem i isprobavam dok ne naiđem na kombinaciju koja radi.
  Hvala unaprijed.

  1. Pozdrav Think,
   Stavio sam najnoviji firmware (V1.0.2 — 24 July2012) i kad promijenim jezik na Hrvatski dalje imam problem s reboot petljom.
   Imate možda kakvu ideju?
   Hvala!!

 7. Stvarno zanimliv text recenzije!Ovaj ured mnogo toga nudi.Ali,zanima me sledece:-dali kompijuter u kome je instaliran soodvetni softver za gledanje 3d blu rey filmova,povezan sa hdmi 1.4 za 3d televizor ili za neki av resiver obavljati isti posao kao i ovaj medija plejer? Ili budu neki nedostaci? Pozdrav iz Makedonije !!!

  1. Hvala Mitko!

   Da, računalo s Blu-ray 3D playerom, HDCP HDMI izlaz i spoj na HDMI 1.4 pojačalo i 3D TV će obavljati istu funkciju, uz veću potrošnju energije i, najvjerojatnije, veću buku :).

 8. Hoće li se uskoro pojaviti novi mede8er ili pop corn ?
  Već je kolovoz 2013 a još nisam vidio niti jedan novi media player ove godine.
  I zanima me dali se uopće isplati njihova kupnja jer su media playeri ugrađeni u nove televizore poput poput samya i lg odlični.
  Ustvari to bila vrlo zanimljiva tema za vaše malo dublje razmatranje i zaseban članak.

 9. Za dolazak novih modela jos nisam procitao nikakvu obavijest, a iskreno ako ubodes bilo koji x3 od mede vjeruj mi da neces fulat. Malo pogledaj na forumu. Posto sam i sam beta tester za medu mogu ti reci samo rijeci hvale ili ukratko nema sta nema nova verzija v3 firmwarea. Posjedujem i najnoviji LG smart tv koji odlicno reproducira filmove kako preko USB-a ili preko NAS-a ali mede8er600 predobro odraduje svoj posao. Imas ih u sloveniji ua 1000kn ili na nabava.net ili na njuskalu za istu cijenu. I na kraju media player na TV-u i mede8er su razlika nebo i zemlja. Pozdrav

 10. Ima li šanse da testirate Popcorn Hour A-400 obzirom da njegov test još nisam vidio kod Vas kao ni njegovu najavu.
  Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!