FilmoviVijesti

Disney preuzima Lucasfilm za 4 milijarde dolara

Disney-buys-Lucasfilm-from-George-Lucas

Jedna od najvećih svjetskih medijskih i produkcijskih kuća zabavnog programa The Walt Disney Company kupuje filmsku produkcijsku kuću Lucasfilm za 4,05 milijarde dolara. Osim toga, dosadašnji predsjednik kompanije George Lucas, tvorac Ratova zvijezda, jedne od najvećih filmskih franšiza svih vremena, odlazi u mirovinu i prepušta svoje mjesto trenutno kopredsjedavajućoj Kathleen Kennedy.

Sila je jaka s Disneyjem, koji već posjeduje kompanije Pixar, Marvel, ESPN i ABC. Prema sporazumu, Disney će steći vlasništvo nad Lucasfilmom, liderom u zabavnom sadržaju, inovaciji i tehnologiji – a to uključuje i vlasništvo nad Ratovima zvijezda, nevjerojatno snažnim brendom i franšizom. Na oduševljenje svih ljubitelja Star Wars franšize, najavljeno je i da će se snimati Epizoda sedam, predviđena za 2015. godinu.

George-Lucas-with-jedi-Mickey-Mouse

Lucasfilm je u 100% vlasništvu Georgea Lucasa, a Disney će otprilike pola iznosa platiti novcem, a drugu polovicu izdavanjem 40 milijuna dionica.

“U posljednjih 35 godina, jedno od mojih najvećih zadovoljstava bilo je gledati kako su Ratovi zvijezda prelazili s generacije na generaciju. Sad je vrijeme da Ratove zvijezda prepustim novoj generaciji filmaša. Uvijek sam vjerovao da Ratovi zvijezda mogu živjeti i bez mene, te mislim da je važno da se taj prijelaz učini za vrijeme mog života. Uvjeren sam da će Lucasfilm pod vodstvom Kathleen Kennedy i s novim domom unutar Disney organizacije, osigurati da saga o Ratovima zvijezda živi i napreduje za nadolazeće generacije”, rekao je George Lucas, predsjednik i glavni izvršni direktor Lucasfilma.

George-Lucas-and-Kathleen-Kennedy

Trenutno kopredsjedavajuća Lucasfilma, Kathleen Kennedy postat će predsjednica kompanije, s George Lucasom kao kreativnim savjetnikom u nadolazećim projektima, dok će joj nadređeni biti predsjednik studija Walt Disney Alan Horn.

Izvor: The Walt Disney Company

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Siguran sam da film više nikada neće biti isti tj.jednako dobar jer se sada ide samo za zaradom ,a ne za tim da se napravi remek dijelo koje će imati smislenu povezanu filmsku sagu kako je do sada bilo…nadam se da će im uspjeti ali teško bilo bi mi žao da zbog pohlepe i novaca unište serijal star warsa.pozzz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!