Audio-video uređajiVijesti

Samsungov OLED TV stiže u Koreju krajem godine – 55″ za 50 000 kuna

samsung-oled-55

Samsung je objavio kako će njegov 55-inčni OLED TV, predstavljen na ovogodišnjem CES-u, biti dostupan u drugoj polovici godine na korejskom tržištu po cijeni od 10 milijuna wona, što je oko 50 000 kuna. Model će biti pripadnik serije 9, točne oznake ES9500 u Koreji, odnosno ES9000 u Europi.

Nakon predstavljanja u CES-u i jako dobrih dojmova svih koji su ga imali prilike vidjeti, Samsung nije otkrivao nove detalje i fokusirao svoju komunikaciju na nove LED LCD televizore i poboljšanu Smart TV platformu. Iako novi modeli donose brojne novosti u odnosu na prošlogodišnje, velikih promjena u odnosu na prošlu godinu nema – posebno što se kvalitete slike tiče. Slična je situacija i s plazmama, a koje pokazuju da su dosegle granice svojih tehnologija i proizvođači svoj fokus polako ali sigurno okreću ka dodatnim značajkama, boljom povezivosti i interaktivnosti s ostalim uređajima.

OLED će biti novost koja će u prvom redu donijeti bolju sliku koju će moći razlikovati svi – čak i oni koji nisu upoznati s tehnologijama koje pogone moderne televizore i koji ne znaju što točno definira dobru sliku. Vrhunski kontrast, impresivna vrijednost crne boje, odziv, raspon boja i kut gledanja su segmenti u kojima će OLED pokazati svoje prednosti.

Samsung-OLED

Osim 55″, Samsung planira i modele većih dijagonala, 60″ i 70″, no datumi dostupnosti nisu poznati. Nije poznato niti kada će se 55″ varijanta pojaviti na tržištima van Koreje, no pretpostavlja se kako će se to dogoditi tokom 2013.

Samsung će koristiti OLED tehnologiju za razliku od WOLED-a koji će koristiti njegov rival LG. Svaki piksel će tako imati tri diode za razliku od LG-ja koji će koristiti bijele diode s filtrima svjetlosti. Samsung tvrdi da će ovo polučiti bolji rezultat, te smanjiti potrošnju energije, dok LG smatra kako taj pristup neće riješiti problem preranog starenja plavih dioda.

Što se značajki i Smart TV funkcija tiče, ES9000 će biti podjednak ES8000 modelu – trenutnom top modelu čiji test očekujte već sutra na HD televiziji.

Izvor: Digital Versus | naslovna fotografija Akihabara News

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. vjerujem da je ovo budućnost, al će proći dosta(5-10 godina) dok ova tehnologija zamjeni lcd, a vjerovatno i plazmu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!