Home » Vijesti » Audio-video uređaji » AOC najavio d2357Ph monitor s polarizacijskim 3D prikazom

AOC najavio d2357Ph monitor s polarizacijskim 3D prikazom

d2357Ph-3D-Monitor-aoc-header

AOC Europe, poznati proizvođač PC monitora, danas je predstavio svoj novi model čiji glavni adut nije “pazi iz kojeg me kuta gledaš” TN matrica niti LED pozadinsko osvjetljenje, već mogućnost 3D prikaza putem polarizacijske tehnike uz okvir impresivne debljine od svega 5.8 mm. Dijagonala ovog monitora iznosi 23″, odnosno oko 58 cm, a rezolucija već toliko puta spominjanih 1920 piksela u 1080 linija.

AOC d2357Ph koristi polarizacijsku 3D tehnologiju koja za trodimenzionalni prikaz zahtijeva 3D naočale, no njih nije potrebno sinkronizirati niti napajati za razliku od aktivnih modela. Iako su testovi pokazali kako polarizacijski 3D zbog brze izmjene slika za lijevo i desno oko efektivno stvara punu HD razlučivost u 3D prikazu, horizontalne linije se mogu uočiti u prikazu, što ne ometa kod gledanja TV ekrana s nekoliko metara, no može biti uočljivo u PC primjeni. Monitor će posjedovati i mogućnost konvertiranja 2D u 3D prikaz putem fizičke “brze” tipke.

d2357Ph-3D-Monitor-aoc

Brzina odziva zaslona iznosi 2 ms, a kontrast je deklarirana na 1000:1, što je mnogo realnija brojka od navedenog dinamičkog od čak 20 milijuna naprema jedan. Kut gledanja je mjera koju doista na razne načine možemo protumačiti, no 170 stupnjeva horizontalno i 160 stupnjeva vertikalno može proći za plazma zaslone, no ne ni za ponajbolje LCD panele, a posebno ne one temeljene na TN (Twisted Nematic) matrici. Idealno je gledati monitore s ovom matricom pod pravim kutem, a svi veći kutevi od cca. 20 do 30 stupnjeva mijenjaju prikaz boje i stabilnost gamme.

AOC je implementirao zgodnu značajku, a ona je mogućnost odvajanja stalka i postavljanja samog ekrana na podlogu, čime se dobiva efekt digitalnog okvira za slike velike dijagonale.

Na tržištu bi se ovaj monitor trebao pojaviti već idući mjesec po preporučenoj cijeni od 239 eura, što je oko 1800,00 kn u našim krajevima. Novi model će se tako pridružiti već dostupnim 3D monitorima kod nas, poput LG-jevog Flatron D2342P modela.

Izvor: Slashgear

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ag353ucg_Prednja-strana

AOC AGON AG353UCG – vrhunski gaming monitor opake cijene

AOC je lansirao najnovijeg i najskupljeg pripadnika svoje AGON linije monitora namijenjene igračima. Po specifikacijama ...

AOC AD110 dvojni nosač monitora s dva AOC I2790PQU modela: Optimalna fleksibilnost za bilo koji monitor u uredu ili kod kuće

AOC od sad nudi VESA nosače i držači monitora

AOC, poznati proizvođač monitora za poslovne korisnike i igrače, od sad u svojoj ponudi posjeduje ...