Audio-video uređajiVijesti

Najveći Sharp Aquos televizor – 90 inčni LC-90LE745U LED LCD

sharp-90inch-led-lcd

Sharp je ekskluzivno za tržište SAD-a lansirao najvećeg pripadnika svoje Aquos serije LED LCD televizora. Novi model oznake Aquos LC-90LE745U počeo se prodavati prošlog tjedna u odabranim trgovinama, a do kraja ljeta bi trebao biti dostupan na većem broju lokacija.

Ovo je ujedno prvi i jedini televizor koji je u skladu s Unilateral Pricing Policy – sustavom koji omogućuje proizvođaču da definira po kojoj cijeni će distributeri i trgovine prodavati proizvode. Preporučena cijena iznosi 10,999.99 američkih dolara no vjeruje se kako će cijena biti otprilike 10.000 dolara kada televizor stigne u veći broj trgovina.

Do sada je najveći Sharpov Aquos LED LCD bio LC-80LE645, model serije 6 u veličini od 80″ (203 cm), dostupan kod nas po cijeni od 39.999,00 kn. Više detalja na stranici Europatradea.

Osim velike dijagonale od 228.6 cm, LC-90LE745U je moderno opremljen televizor pune HD razlučivosti, aktivnim 3D prikazom i pristupom Smart TV funkcijama. Veličina ekrana odgovara veličini 8 32″ televizora ili 56 iPad tableta, odnosno ima dvostruko veću površinu od 65″ televizora, dakle nedavno testirani 64″ Samsung E8000 ne bi bio onako veliki kao kada se sam nalazi u prostoriji.

Dubina televizora iznosi 12.7 cm, što je impresivna brojka obzirom na veličinu dijagonale, a masa iznosi 64 kg. Od tehnologija tu su SmartCentral – značajka za pristup popularnim aplikacijama i video-na-zahtjev servisima, te otvoreni web pretraživač i Skype mogućnost. Za smanjenje zamućenja, a koja se kao pod povećalom mogu vidjeti na ovako velikom ekranu, brine se AquoMotion 240 tehnologija za njihovo smanjenje.

Televizor posjeduje direktno LED pozadinsko osvjetljenje s 500 LE dioda koje bi trebale raditi 60.000 sati, odnosno 27 godina uz šest sati korištenja dnevno i ujednačenu svjetlinu. Baš kao i Elite serija, tako i 90″ model posjeduje aluminijski okvir širine malo veće od 2.5 cm.

Ono što bismo rado vidjeti na ovako velikim dijagonalama jest 4K rezolucija, no cijena zasigurno ne bi bila ista – Full HD nedostatke pokazuje na 55″ i većim dijagonalama, a na kojima se iz veće blizine može uočiti manjak detalja i zasebni pikseli (tzv. screen-door efekt). Prošli tjedan predstavljena Toshiba 55ZL2 je pokazala kako veliku oštrinu 4K rezolucija nudi na 55″, a gdje se ni iz vrlo male udaljenosti zasebni pikseli nisu bili uočljivi.

Baš kao i kupci Sharpove Elite linije vrhunskih LCD televizora, tako i ovaj model posjeduje Aquos Advantage Live – besplatan servis koji omogućuje direktnu komunikaciju sa Sharpovim predstavnicima i njihovo povezivanje na televizor u slučaju da nešto ne radi kako treba – od provjere snage TV signala preko antene ili satelita pa do podešavanja SmartTV funkcija ili drugih parametara.

Uskoro dolazi i podrška za upravljanje putem mobilnih telefona baziranih na iOS ili Android operativnih sustavima.

Za sada nema informacija o tome hoće li se ova zvjerka pojaviti i na našem teritoriju, a do tada svi koji love velike dijagonale imaju na izbor 10, odnosno 20 inča manje modele.

sharp-80-europatrade

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!