Audio-video uređajiVijesti

Prve slike novog sučelja Philips televizora – osvježeni dizajn samo na novom 46PFL9707 modelu?

philips-2012-menus

Nakon paljenja prvog Philipsovog televizora koji nam je stigao na test, 3D modela 5507H, unatoč bogatoj povezivosti i elegantnom dizajnu, pomalo nas je razočarao isti dizajn izbornika koji smo viđali i prošlih godina. Naime, od prvog Philipsovog televizora koji smo testirali, modela PFL8404H 2009. godine pa do danas sučelje se nije bitnije promijenilo, te unatoč svojoj atraktivnosti koje je imalo prije nekoliko godina, danas mu nedostaje brzine, a ograničenja poput nemogućnosti skoka sa zadnje na prvu selekciju smatramo posve nepotrebnom “značajkom”.

Ipak, prve fotografije sučelja ovogodišnjeg top modela, 46″ PFL9707, pokazuju da je Philips, odnosno TP Vision čuo kritike recenzenata i korisnika i napravio određene preinake na sučelju. Na slici dolje se može vidjeti usporedba istog izbornika na prošlogodišnjem top modelu 9706, a odmah ispod osvježeni dizajn na 9707 modelu.

philips-interface-comparison

Novo sučelje djeluje otvorenije i ne prekriva čitav zaslon, uz više stavki po stupcima. Efekt obruba odabranog izbora je zamijenjen promjenom boje pozadine odabrane selekcije, a također su dodane informacije o svakom od izbora, što se može vidjeti po funkcijama koje su dodijeljene tipkama u boji na daljinskom upravljaču.

Sučelje je novo, no je li i brzina odziva poboljšana. Ostaje da pričekamo prve testne uzorke…

Izvor: FullHD.gr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Meni se općenito njihov meni nije svidjeo. On je poprilično jednostavno organiziran, ali za najbolje postavke slike ipak treba znati nešto o televizorima. Skakanje sa opcije na opciju mi također nije sjelo jer je presporo, a ostalo je ok. Serija 7000 (2011) mi je imala solidan meni. Ova nova pozadina je ok. Iako bi glavnu pozadinu ostavio crnu (ne skroz, nego čisto da se vidi to more kad su ga već stavili) a ostalo je ok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!