Audio-video uređajiIFA - BerlinLG ElectronicsOLEDSajmovi elektronikeVijesti

Naglasak na umjetnički dizajn i napredan audio sustav na novom LG-jevom OLED televizoru

lg-gallery-oled

OLED televizori i dalje imaju status superiorne, no i dalje slabo dostupne tehničke opreme, stoga i ne čudi što proizvođači svaku priliku za njihovo predstavljanje na velikim sajmovima koriste za okrivanje nekih novih varijacija. Nakon “flamingo” stalka koji smo vidjeli na CES sajmu u Las Vegasu početkom godine, LG će ovogodišnje izlaganje na IFA sajmu iskoristiti za novi Gallery model (oznake 55EA8800), a kojim vrlo uspješno imitira umjetničko djelo s elegantno oblikovanim stalkom. Prostor između zaslona i okvira je dovoljno velik da je u njega proizvođač “sakrio” 2.2 audio sustav imena Canvas – segment koji na dosadašnjim inačicama OLED televizora nije bio kvalitetno pokriven.

Iz službene objave za medije:

Naš OLED televizor GALLERY predstavlja savršen spoj suptilne ljepote, neusporedive kvalitete slike i uranjajućeg zvuka“, rekao je Havis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Izazivajući status quo, ovaj divno dizajniran i izrađen proizvod jasan je primjer naše sposobnosti razmišljanja izvan okvira i pružanja diferenciranog iskustva potrošačima.

U skladu sa svojim imenom, ovaj će model posjedovati jednu jedinstvenu značajku:

U skladu s umjetničkom temom, način rada Gallery omogućava korisnicima gledanje digitalnog prikaza slika legendarnih umjetnika poput Vincenta van Gogha i Paula Gauguina u visokoj razlučivosti. Način rada Gallery također omogućava gledanje dijaprojekcije omiljenih osobnih ili obiteljskih fotografija.

Za razliku od prve inačice LG-jevog OLED televizora, ovaj će, baš kao i pravu sliku, biti moguće postaviti na zid.

lg-gallery-oled-side

Gallery model se, kao i ranije inačice, temelji na WRGB OLED tehnologiji koja koristi bijelu podlogu i zaseban bijeli piksel za živu sliku velike svjetline, za razliku od glavnom konkurenta Samsunga koji koristi RGB piksele. Kao i ranije inačice, u stanju će biti prikazati impresivan kontrast i široku paletu boja, a biti će opremljen LG-jevom Smart TV platformom zadnje generacije.

OLED televizor GALLERY bit će dostupan tijekom rujna u Njemačkoj, a potom i na ostalim tržištima.

Kako je izgledao LG-jev štand prošle godine na IFA sajmu i što smo tamo vidjeli, možete pročitati i pogledati ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!