Vijesti

Samsung Display gasi proizvodnju LCD panela do kraja 2020.

samsung2020-tv-1

Samsung Display Solutions, dio Samsung grupacije koja se bavi razvojem i proizvodnjom panela, planira do kraja ove godine prekinuti s proizvodnjom LCD panela u Južnoj Koreji i Kini, prenosi Reuters. Kompanija je u listopadu prošle godine ugasila jednu od dvije proizvodne linije LCD zaslona uslijed smanjene potražnje i prezasićenosti tržišta, a svoj će fokus u idućih pet godina usmjeriti na novu generaciju zaslona temeljenih na Quantum Dot OLED (QD-OLED) tehnologiji.

Samsung Display Solutions trenutno proizvodi 165 000 zaslona sedme generacije, odnosno 363 000 osme generacije mjesečno, te time pokriva 14% svjetske proizvodnje LCD zaslona. Osim zaslona za televizore sestrinske tvrtke Samsung Electronics, kompanija prodaje zaslone i drugim proizvođačima za ugradnju u televizore, monitore, računala i mobilne uređaje. Među kupcima je i Apple.

samsung-display-products

Ne očekuje se da bi Samsung Electronics zbog ove odluke trebao prestati s prodajom LCD televizora, barem ne u kratkom razdoblju. Kompanija već ugrađuje LCD panele drugih proizvođača, poput AUO-a i CSoT-a (TCL). Samsung Electronics je već najavio modele televizora za 2020. godinu, s Ultra HD 8K modelom Q950TS kao perjanicom ponude.

Podsjetimo, LG Display je također početkom godine najavio da će ugasiti proizvodnju LCD panela u Južnoj Koreji, te udvostručiti proizvodnju OLED panela. Kompanija očekuje porast prodaje OLED panela, te da će takvi paneli činiti do 20% ukupnog tržišta televizora ove godine, odnosno do 30% u iduće dvije – tri godine.

Izvori: Reuters / Korea Herald / FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!