Home » Vijesti » 4K Ultra HD » IFA 2013: LG-jev zakrivljeni OLED TV u veličini 77″ inča je najveći televizor te vrste na svijetu

IFA 2013: LG-jev zakrivljeni OLED TV u veličini 77″ inča je najveći televizor te vrste na svijetu

lg-77-inch-oled

Nakon što je postao prvi proizvođač koji je na europsko tržište plasirao OLED TV velike dijagonale – zakrivljeni 55EA9800, kompanija predstavlja čak 22″ inča veću inačicu Ultra HD rezolucije! Također temeljen na WRGB tehnologijom s bijelim pikselom i filterima boja, ovaj zaslon bi trebao pružiti još bolje uranjanje u sadržaj i približavanje dojmu IMAX dvorane u privatnosti vlastitog doma. LG novi zakrivljeni OLED TV prikazuje na IFA sajmu u Berlinu, te navodi da se radi o prototipu s nepoznatim datumom dolaska na tržište.

Havis Kwon, predsjednik uprave LG Home Entertainment Companyja je izjavio kako je “ovaj 77-inčni televizor dokaz da nikada nećemo prestati podizati letvicu i istraživati nove mogućnosti”. U vezanoj vijesti, Panasonic je također pokazao Ultra HD televizore na IFA sajmu, zakrivljenog i ravnog zaslona, no čini se da se radi o 55″ modelima.

Izvor: OLED-Info

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*