Vijesti

Najava testa: Samsung UE46ES8000 – pametan 3D televizor s upravljanjem gestama i govorom

samsung-es8000-original

Nakon testa Samsungove plazme ulazne klase, modela E450, na test smo dobili Samsungov najbolji LED LCD televizor za 2012. godinu, opremljen sa svim onim impresivnim značajkama koje su premijerno predstavljena na sajmu CES ove godine. Model ES8000 nasljednik je prošlogodišnjeg modela D8000, a koji je na našem testu pokazao zavidne performanse zbog kojih i jest svrstan među najbolje LCD televizore 2011. godine. Kroz test novog modela ćemo provjeriti koje su točno novosti implementirane, je li lokalno zatamnjenje preciznije, kontrast bolji, te ima li poboljšanja u 3D prikazu.

U svojoj srži, ES8000 je LCD televizor s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, dostupan u veličinama od 40″, 46″ i 55″, a koji i bez slike na ekranu plijeni svojim Crystal TV dizajnom s tankim srebrnim okvirom i potpuno novim stalkom. Svi oni kojima se prošlogodišnji “X” stalak nije sviđa i kojeg su uspoređivali s vješalicom za odjeću ili stopalom neke životinje, ove godine neće moći takve paralele povlačiti, barem ne u negativnom smislu.  Osim elegantnog izgleda, prednost stalka je i u tome što se montira direktno na televizor, bez vertikalnog poveznog elementa.

samsung-es8000-reflections

Zaslon televizora je sjajan, no s premazom koji djelomično smanji refleksije svjetlosti, te su one za nijansu manje nego na nedavno testiranom LG LM670S televizoru. Rezolucija panela je 1920 x 1080, te osim 2D slike može prikazati i 3D putem aktivne tehnologije. Uz televizor se isporučuju dva para 3D naočala. Od ostalih značajki tu su 3D Hyper Real Engine, 800 Hz CMR, mega dinamički kontrast, Micro Dimming Ultimate, MoIP Backlight Enhancer, filtar digitalnog šuma, Wide Colour Enhancer Plus, Web Video Enhancer/ 3D Sound, podrška za multimedijalne formate itd.

Samsung ES8000 je prvi televizor koji će biti hardverski nadogradiv putem tzv. Evolution kita, a koji bi u budućnosti trebao uvesti nove mogućnosti, proširenu podršku za formate, a možda čak  i poboljšanja vezana za kvalitetu prikaza. Za sada nije bilo informacija o tome što će se i kada moći nadograditi, no nadamo se da će se proizvođač doista držati obećanja i da će i za nekoliko godina omogućiti podršku za nove multimedijalne formate ili neku novu tehniku reprodukcije (npr. 48 sličica u sekundi).

es8000-evolution-kit

Najveće novosti se odnose na redizajniranu Smart TV platformu koja je bogatija opcijama, kao i na mogućnost upravljanja putem govora i putem gesti koje ugrađena kamera prepoznaje i pretvara u naredbe. Ove značajke ćemo detaljno isprobati i dojmove objaviti u recenziji koju ćete uskoro moći čitati na stranicama HD televizije.

samsung-es8000-original

Samsung UE46ES8000 nam je na test usputio Samsung Brand Store kojem se ovom prilikom zahvaljujemo.

samsung-brand-store

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

19 komentara

 1. E baš me živo zanima kakva će te mjerenja dobiti jer digital versus kaže kontrast 1980:1 i crna 0,11 i kažu da je tv gori od d8000 što se tiče SLIKE a flatpanelshd kontras 2950:1 i crna 0.04 to su takve suprotnosti da nije normalno ovi sa flata imaju neka nenormalna mjerenja a postavke su im za tv užasne to kaže puno ljudi na njihovim stranicama !

  1. Digital versus kalibrira televizore na 200 cd/m2, dok FlatPanels na 120, pa otuda razlike u kontratu i crnoj boji, no pitanje je i kako crnu boju mjere – on/off, s aktivnim lokalnim zatamnjenjem, preko ANSI uzorka?

 2. Zanima me ovaj test, jer je ovo glavni konkurent novom Sonyevom modelu koji sudeći po testovima vani, doslovce rastura. Vratili se na vrh nakon 2-3 godine napokon.
  Prve tri recenzije, sve 100%.
  WhatHIFI, T3, i trustedreviews.

 3. Svi proizvođaći su prešli ili polako prelaze od iduće godine ( npr, Sony) na pasivnu 3D tehnologiju jedino se ovi iz Samsunga opiru tome ko glupi magarci.

   1. Yup, to je taj model.
    Baš me zanima oće li ovaj za naše tržište biti puno lošiji od njihovog. Znači 850 naspram 853.

  1. Čim nam resursi to omoguće. Ako ima zainteresiranih koji bi pomogli u testiranju, slobodno neka se jave. Inicijacija nije prebolna :)

 4. Sto kaze moj kolega kada ga pitate kadu mu dolazi roba u srijedu, i uvijek je u srijedu, ali koju to sam bog zna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!