Audio-video uređajiVijesti

Samsungov ES8000 televizor dolazi s čak 10 baterija u pakiranju

samsung-es8000-battery-powered

Otpakiravši Samsungovu perjanicu ovogodišnje ponude, ES8000 Smart 3D televizor, pronašli smo bogatu dodatnu opremu koja se napaja iz priloženih baterija – njih ukupno deset. Dva daljinska upravljača, IR blaster za univerzalno upravljanje, te dva para aktivnih 3D naočala, svi oni zahtijevaju izvore napajanja – od AA, preko AAA pa do plosnatih CR2025 baterija. Kada su baterije u svojim pretincima, glas čist, a soba dovoljno osvijetljena da vas kamera može vidjeti, ES8000 je moguće kontrolirati na četiri različita načina – dva dodatna ako pri ruci imate pametni telefon i tablet s instaliranom aplikacijom.

Vremena su se doista promijenila i opcija za upravljanje nikada nije bilo više. Ovo nas je podsjetilo na ne tako davne devedesete godine i doba CRT televizora uz koje je dolazio svega jedan daljinski upravljač napajan 9V baterijom. Funkcija je bilo mnogostruko manje, a na upravljačima se bez problema pronašlo prostora i za kontrole parametara slike – kontrasta, svjetline, oštrine i zasićenja boja.

grundig-old-school-remote
Kontrole iz prošlog vremena - jedan upravljač, jedna baterija

Upravljači su danas prilagođeni velikom broju funkcija koje televizori posjeduju, od upravljanja multimedijom, aktivacijom 3D prikaza, Smart TV opcijama, a proizvođači mnogo više pažnje ulažu i na dizajn i ergonomiju svojih modela. Sve se češće prilažu dva upravljača – jedan standardni, a drugi namijenjen Smart TV funkcijama i alternativnom načinu upravljanja. Pozadinsko osvjetljenje i fosforescentne tipke – također dodajte u miks jer se kućnim kinom obično upravlja u slabo osvijetljenom ambijentu. Osim fizičkih upravljača proizvođači imaju još jedan teren za nadmetanje – aplikacije za mobilne telefone. Tko će proizvesti intuitivniju, fluidniju, vizualno atraktivniju?

U svakom slučaju, kompleksnost televizora raste, proizvođači plasiraju različite načine upravljanja, a koji će prevagnuti i hoćemo li se na kraju vratiti klasičnom upravljaču, upravljanju pokretima ili nekoj trećoj varijanti ostaje da vidimo.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. mislim da bi bilo bolje da su napravili jedan bolji multifunkcionalni daljinac. svako već sada ima najmanje dva na stolu zamisli ko kupi nvedeni TV imat če na stolu izložbu daljinaca.jesu li uz daljince ponudili i tečaj za korisnike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!