Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDSamsung ElectronicsVijesti

LG i Samsung će demonstrirati 75- i 77-inčne OLED televizore na IFA sajmu 2013.?

lg-oled-tv

Kako prenosi korejski ETNews, čini se da će Samsung i LG predstaviti nove OLED televizore na ovogodišnjem IFA sajmu, a koji počinje u Berlinu 6. rujna. Uz već predstavljene 55″ OLED modele, a koji je samo LG uspio plasirati na pojedina tržišta, obje kompanije bi trebale predstaviti modele značajno veće dijagonale – Samsung model od 75″, a LG od 77″. Tim bi se korakom trebali ponovno istaknuti ispred konkurencije, a koja za sada raspolaže s 56″ Ultra HD (Sony i Samsung) i  65″ Full HD (AUO) OLED modelima.

Prema izvoru, oba nova OLED modela bi trebala na tržište stići krajem 2013., odnosno u prvoj polovici 2014. godine, no teško da se ovim informacijama može vjerovati, posebno nakon što Samsung još uvijek nije svoj 55″ model lansirao na tržište, a LG u ograničenim količinama svoj model prodaje u Koreji. Oba proizvođača imaju problema s postizanjem dovoljno velikog broja ispravnih panela, a za koji se procjenjuje da iznosi samo 10%. Drugim riječima, od 100 proizvedenih panela samo njih 10 je ispravno i može se iskoristiti, što bitno poskupljuje proizvodnju i ograničava broj komada koji se mogu lansirati na tržište.

Samsung-super-OLED-TV

Što se Ultra HD OLED-a od korejskih kompanija tiče, izvori navode da bi se prvi takvi trebali pojaviti tijekom iduće godine. Nije poznato u kojim bi veličinama dijagonale takvi modeli trebali biti dostupni, no pretpostavlja se da će se raditi o modelima većim od 55″.

Situaciju s OLED televizorima ćemo i dalje pratiti, te objavljivati sve nove zanimljive informacije.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!