Audio-video uređajiVijesti

Samsung povećao prednost nad Panasonicom u proizvodnji plazma televizora

Samsung-plazma-TV

Prema istraživačkoj tvrtki Displaybank, korejski div Samsung Electronics povećao je prednost nad japanskim Panasonicom kad je riječ o globalnoj isporuci plazma televizora u veljači 2012., čime je učvrstio poziciju vodećeg proizvođača plazma televizora u svijetu.

U brojčanom smislu, Samsung je isporučio 400 000 plazma televizora u veljači, dok je Panasonic isporučio samo 260 000 primjeraka.

Panasonicovo restrukturiranje objavljeno prošle godine dosta je utjecalo na ovaj rezultat, stoga nije čudno da je japanski konglomerat procijenio ovogodišnju isporuku ispod 2.5 milijuna plazma televizora, što je čak 50% manje od prošlogodišnje isporuke od 5.7 milijuna primjeraka.

Za usporedbu, Samsung i LG ne planiraju ovako drastično smanjenje isporuke televizora u odnosu na prošlu godinu, štoviše, očekuju slične rezultate – Samsung 5.2, LG 4.3 milijuna primjeraka u 2011 godini.

Uzevši u obzir sve proizvođače, ukupna isporuka plazma televizora u veljači ove godine pala je za 21% u odnosu na siječanj.

Ovo je prvi puta da je Samsung nadjačao Panasonic kad je riječ o isporuci plazma televizora.

Izvor: HDTV test

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Nije to ništa čudno, pa u dućanima, već mjesec dana možeš kupiti skoro, pa sve plazme Samsung, a ovaj Panasonic, tek sad poćinje sa isporukom.

  2. A ja sam mislio da će Samsung pokazati bolje rezultate nego Panasonic tek kada ja kupim svoju Samsung plasmu.Šala, LP.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!