Audio-video uređaji

Sharp Quattron LCD televizori na tržištu od svibnja [PR]

[youtube id=”4hSnAxvRdmY” w=”550″ h=”309″]

Sharp svake godine predstavlja nove modele, tj. novi svoj novi “LINE UP”, no ove godine ovaj japanski proizvođač zaslužuje posebno mjesto u inovacijama i malo više prostora u rubrici “noviteti”. Razlog tomu leži u korištenju novog dizajna zaslona temeljenog na četiri primarne boje (crvena, zelena, plava i žuta). Više detalja o Quattron tehnologiji, kao i o nadolazećim modelima u nastavku.

Quattron je novi naziv za modele godine 2010/2011, s edge LED tehnologijom, 200 Hz procesiranjem slike, integriranim svim digitalnim prijemnicima(DVB-T, DVB-C, DVB-S), u MPEG-4
formatu i naravno ono najbitnije, QUATTRON tehnologija.


Quattron tehnologija je LED Pixel dizajn s 4 primarne boje (RGBY), i to je do sada prvi panel ikada napravljen s dodatnom četvrtom bojom (Y-žuta).Ovakav pristup omogućava reproduciranje superiorne žute, zlatne te kompletne game boja.Tradicionalan RGB color system isporučuje do 16 milijuna boja, a dodatna žuta boja u kombinaciji s ostalima katapultira taj broj do navjerojatnih trilijun.
Na tržište u svibnju izlaze serije: 320, 810, 820 i nešto kasnije serija 920. Bitno je naglasiti da sve navedene serije su u veličinama od 40″, 46″, 52″ i 60″. Iznimka je serija 320 koja dolazi u veličinama od 22″, 26″, 32″, 37″ i 42″.

Kratka video demonstracija s CES sajma 2010:

[youtube id=”Bz-J6Y_dxyc” w=”550″ h=”309″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!