Vijesti

Raspakiravanje i najava testa: Samsung 55S90C QD-OLED UHD 4K televizor

Samsungov OLED TV ponovno na testu nakon gotovo deset godina…

Na test smo dobili drugu generaciju Samsungovih televizora temeljenih na Quantum Dot Organic LED Emmision Diode tehnologiji, skraćeno QD-OLED. Radi se o S90C modelu koji ćemo testirati u najmanjoj dostupnoj dijagonali od 55-inča odnosno 140 cm, a postoje još varijante od 65, odnosno 77 inča.

Ovo će biti prvi test Samsungovog televizora baziranog na QD-OLED tehnologiji, dok smo prvi Samsungov OLED TV uopće, model KE55S9, ekskluzivno testirali davne 2013. godine. Sve do prošle godine kad je izašao prvi Samsungov QD-OLED, model S95B, kompanija se fokusirala na LCD zaslone potpomognute Quantum Dot tehnologijom. O razlozi ove odluke detaljno je 2018. godine izvjestio Reuters u svojem Focus članku.

Zahvaljujemo Samsungovom uredu u Hrvatskoj na ustupljenom modelu za potrebe testiranja. Video raspakiravanja i instalacije je već dostupan na našem YouTube kanalu, a na istom uskoro možete očekivati i video s preporučenim postavkama slike, kao i kompletnu recenziju.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!