Audio-video uređajiVijesti

Lista Sharp televizora za 2012. s cijenama (HDTV lineup)

sharp-2012-lineup

Ukoliko ove godine planirate kupiti doista veliki 3D televizor onda je velika vjerojatnost da će to upravo biti neki od Sharpovih modela za 2012. godinu. Počevši od serije 6xx, dijagonale će rasti sve do 80″ (203 cm), a također će biti ponuđeni i manji modeli od 70″, odnosno 60″ u više serija. Novi modeli se nalaze i u nižoj i srednoj klasi, tako da ćete u ponudi pronaći i standardne dijagonale, od 22″ preko klasičnih 32″ itd. Od tehnologija Sharp će u svoje modele integrirati vlastitu Quattron tehnologiju s četiri primarna pod-piksela, 200 Hz osvježavanje zaslona, aktivni 3D prikaz i niz Smart TV funkcija.

Serija 9

sharp-945-led-2012

Perjanicu ovogodišnje ponude predstavlja Sharpova Aquos serija 9, a koja će biti dostupna u dvije veličine: 60″ za model LC-60LE945E i 70″ za LC-70LE945E. Visoka tehnologija zahtijeva i veliku dijagonalu, jasno poručuje Sharp. Dvije ključne tehnologije u seriji 9 su Quattron Quad Pixel Plus II – najnovija generacija tehnologije četiri primarna piksela, te direktno LED pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem koja pokazuje superioran rezultat kada je kontrastnost i stabilnost razine crne boje u pitanju. Sharp ne prati trendove pretjerivanja u frekvencijama osvježavanja pa tako za svoje top modele spominje 200 Hz osvježavanje kojim će se boriti protiv zamućenja dinamičnih sadržaja. Baš kao i najavljeni Philips modeli, tako će i top linija Sharpa posjedovati ukupno 5 HDMI priključaka što će omogućiti da uređaje svih vrsta povežete direktno na televizor bez potrebe za HDMI koncentratorima (hubovima) ili AV pojačalima. Podrška za USB multimediju uključuje video, audio i fotografije.

sharp-smartcentral

Sharpova naslovna stranica za web aplikacije

Serija 9 bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom ljeta.

Serija 8

sharp-835-2012

Sharpova serija 8 Quatron 3D LED televizora će biti ponuđena u veličinama od 40″ pa do doista ogromnih 80″. Najveći model će posjedovati direktno LED pozadinsko osvjetljenje dok će modeli veličina 60″ i 70″ posjedovati bočno postavljeno LED osvjetljenje. Svi modeli će posjedovati Sharpovu Quattron Quad Pixel Plus II tehnologiju i 200 Hz osvježevanje. Ukupno 4 HDMI priključka će biti implementirana, zajedno s WiFi i SmartCentral Smart TV funkcijama. Podrška za USB multimediju uključuje video, audio i fotografije.

Serija 8 bi se na tržištu trebala pojaviti tokom travnja.

LC-60LE840E

Preporučena maloprodajna cijena: 20.999,00 kn

 

Serija 7

sharp-745-2012

Sharp će i u seriji 7 ponuditi modele velikih dijagonala, pa je tako gornja granica 60″, odnosno 70″ kod modela LC-60LE745E i LC-70LE745E. Modele će krasiti bočno osvjetljen Aquos LCD panel pune HD razlučivosti i sa 100 Hz osvježavanjem. Televizori će također omogućiti prikaz 3D sadržaja putem aktivnog 3D prikaza. Od načina povezivanja tu su ugrađeni Wi-Fi, SmartCentral i četiri HDMI priključka. Putem USB utora će također biti moguće reproducirati video, slike i glazbu.

Serija 7 bi se na tržištu trebala pojaviti tokom ožujka.

LC-60LE740E

Preporučena maloprodajna cijena: 15.999,00 kn

Serija 5 i 6

sharp-630

Serije 5 i 6 će se pojaviti u širokom rasponu dijagonala, od 32″ pa do impresivnih 80″ za model serije 6, a svi će modeli posjedovati Aquos LCD panel s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, 100 Hz Fine Motion Enhanced osvježavanjem i dizajnom tankog okvira. Kao i modeli viših serija, tako će i ove serije posjedovati ugrađeni Wi-Fi adapter za bežični prijenos, SmartCentral korisničko sučelje i pristup web servisima. Četiri HDMI priključka će biti implementirana, a putem USB utora će biti podržano snimanje. Putem USB utora će također biti moguće reproducirati video, slike i glazbu.

Pojedini modeli serija 5 i 6 su već dostupni u našim trgovinama.

LC-80LE645E

Preporučena maloprodajna cijena: 39.999,00 kn

Serije 1, 3 i 4

sharp-430

Početni modeli Sharpovih televizora HD ready, odnosno pune HD razlučivosti i klasičnog pozadinskog osvjetljenja ponuditi će osnovnu funkcionalnost i mogućnosti. Novi modeli obećavaju veći kontrast, visoku razinu svjetline (do 450 cd/m2), malo vrijeme odziva matrice i malu potrošnju energije (energetski razred C). Modeli će posjedovati DVB-T i DVB-C prijamnike i mogućnost snimanja preko USB priključka (timeshift također). Putem USB utora će također biti moguće reproducirati video, slike i glazbu.

Modeli su već dostupni u trgovinama.

LC-32SH340EV

Preporučena maloprodajna cijena: 2.699,00 kn


Izvor: Sharp PR / Europatrade

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

  1. zanima me ima li koji od ovih modela integriran dvb-t2 tuner? s obzirom da uskoro u Hrvatskoj startaju 2 nova multipleksa u dvb-t2 standardu, mislim da bi trebalo ljudima skrenuti paznju na taj podatak, da se ne zalte u kupnju, a onda za par mjeseci shvate da njihov novi skupi tv ne moze hvatati nove kanale

  2. Mislim da sam prošle godine vidio da jedino top plazma od LG-a i top LCD od Toshibe imaju DVB-T2 tuner. To ae biti i ove godine vjerojatno isto stanje, pa ako tko misli kupiti veliki televizor s dvojegrenim procesorom opremljen za buduae standarde, ima dobre televizore na izbor. Imaju i više moguanosti od Sharpovih.

  3. zahvaljujem g. Darku i masteru na informacijama.
    mux c i mux e bi trebali prema najavi startati na proljece ove godine, vecina pay tv, ali nesto ce garant biti fta, a nadam se da ce neki kanali biti hd. Sve ce ici u dvb-t2. Dvb-t2 nije dvb-t + mpeg4

  4. isto tako austria ove godine planira zemaljsko emitiranje hd kanala, pa bi mi na sjeveru to sigurno hvatali. Jeli netko za formulu 1 u hd?

  5. isto tako austria ove godine planira zemaljsko emitiranje hd kanala u dvb-t2 standaru, pa bi mi na sjeveru to sigurno hvatali. Jeli netko za formulu 1 u hd?

  6. Koliko znam dvb-t2 če pokrenuti Hrvatske pošte i ovi reciveri kao i tv-i sa ugra?enim dvb-t reciverima oba formata (mpeg2 i mpeg4)koje smo kupili kada se prelazilo na digitalnu tv to neae primati.Znači tko nema u tv-u ugra?en dvb-t2 reciver , ako bude želio gledati te dvb-t2 programe morat ae kupiti od pošte novi reciver da može gledati dvb-t2.

  7. Dodatne informacije, Toshiba ima zbilja veliku ponudu tih DVB-T2 prijamnika, vea od 32 inča televizori i serije SL863 imaju i DVB-T2 i DVB-S2 prijamnik, samo najjeftinije serije nemaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!