Vijesti

Sony odustaje od projekcijskih televizora

Rear projection TV SonySony će u veljači zatvoriti postrojenje za proizvodnju projekcijskih televizora. Razlog zatvaranja su pristupačne cijene LCD-a i dolazak OLED zaslona, što je dovoljan razlog da se zauvijek zatvori knjiga naslova “televizori sa stražnjom projekcijom”.

Zbog ove odluke mnogima kasni isporuka posljednje serije takvih zaslona iz Sony-ja, modela iz SXRD serije.

Sony je plazmu već odavno otpisao, tako da će se sada u potpunosti moći fokusirati na LCD i OLED tehnologije. Projekcijski televizori su bili prije popularni, no stalnim padom cijena LCD-a velikih dijagonala, rijetko tko više takav ekran želi.

Najbolji savjet za nove HDTV kupce: ako želite projekcijski televizor, razmislite o produženom jamstvu.

“Iz prve ruke vam mogu reći da niti malo ne žalim za starim Sony Wega projekcijskim zaslonom koji sam zamjenio Panasonic-ovom HDTV plazmom. Od same pomisli na kupovinu zamjenskih lampi svakih par godina mi se vrti u glavi.”

No nije sve u zamjenskim lampama – leće, pokretni dijelovi, buka ventilatora, kut gledanja, debljina i masa su dodatni negativni čimbenici ove tehnologije. Prema Customer Reports-u, ovaj tip HD televizora je najservisiraniji u posljednjih pet godina.

Budućnost OLED-a?

Sony ulaže mnogo u OLED tehnologiju. Novi modeli će biti tanji, lakši i trošiti će manje energije čak i od LCD-a. Sa 3 milimetara debelim i 11-inča velikim širokim OLED zaslonom već vani, Sony želi postati prvi proizvođač takvih zaslona za mase. Kapital je tu, industrija također, tako da ne treba sumnjati u svijetlu budućnost Sony-ja i OLED zaslona.

Sony OLED screen

Samsung i LG će se također vrlo brzo uključiti u trku zvanu OLED stoga ostanite na vezi!

VIA: audioholics.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!