Home » Vijesti » Sony odustaje od projekcijskih televizora

Sony odustaje od projekcijskih televizora

Rear projection TV SonySony će u veljači zatvoriti postrojenje za proizvodnju projekcijskih televizora. Razlog zatvaranja su pristupačne cijene LCD-a i dolazak OLED zaslona, što je dovoljan razlog da se zauvijek zatvori knjiga naslova “televizori sa stražnjom projekcijom”.

Zbog ove odluke mnogima kasni isporuka posljednje serije takvih zaslona iz Sony-ja, modela iz SXRD serije.

Sony je plazmu već odavno otpisao, tako da će se sada u potpunosti moći fokusirati na LCD i OLED tehnologije. Projekcijski televizori su bili prije popularni, no stalnim padom cijena LCD-a velikih dijagonala, rijetko tko više takav ekran želi.

Najbolji savjet za nove HDTV kupce: ako želite projekcijski televizor, razmislite o produženom jamstvu.

“Iz prve ruke vam mogu reći da niti malo ne žalim za starim Sony Wega projekcijskim zaslonom koji sam zamjenio Panasonic-ovom HDTV plazmom. Od same pomisli na kupovinu zamjenskih lampi svakih par godina mi se vrti u glavi.”

No nije sve u zamjenskim lampama – leće, pokretni dijelovi, buka ventilatora, kut gledanja, debljina i masa su dodatni negativni čimbenici ove tehnologije. Prema Customer Reports-u, ovaj tip HD televizora je najservisiraniji u posljednjih pet godina.

Budućnost OLED-a?

Sony ulaže mnogo u OLED tehnologiju. Novi modeli će biti tanji, lakši i trošiti će manje energije čak i od LCD-a. Sa 3 milimetara debelim i 11-inča velikim širokim OLED zaslonom već vani, Sony želi postati prvi proizvođač takvih zaslona za mase. Kapital je tu, industrija također, tako da ne treba sumnjati u svijetlu budućnost Sony-ja i OLED zaslona.

Sony OLED screen

Samsung i LG će se također vrlo brzo uključiti u trku zvanu OLED stoga ostanite na vezi!

VIA: audioholics.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*