Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

Krenule prednarudžbe za LG-jev OLED TV 55EM970V u Velikoj Britaniji, isporuka od srpnja ove godine

lg-oled-tv

Nakon početka prodaje u matičnoj Južnoj Koreji i zatim u SAD-u, LG-jev prvi OLED TV velike dijagonale od srpnja će biti dostupan i u Europi, točnije u Velikoj Britaniji, danas je potvrdila kompanija. U skladu sa svojim premium statusom i cijenom od oko 10.000 britanskih funti (oko 87.000 kuna), LG-jev OLED TV će biti izložen samo u luksuznoj trgovini Harrods u Knightsbridgeu, London.

Svako novo tržište gdje dolazi LG-jev OLED TV nosi i veću cijenu ovog impresivnog televizora – ukoliko se pogleda cijena u američkim dolazima, verzija za tržište Velike Britanije će biti 50% skuplja u odnosu na model za Južnu Koreju (10.000 am. dolara), odnosno 25% više cijene od modela za tržište SAD-a (12.000 am dolara). Kolika će cijena biti kada model stigne i u naše krajeve za sada nemamo podatak, no sada znamo da sigurno neće stići tijekom mjeseca travnja kako je bilo spominjano. Prema našim procjenama LG-jev OLED TV možemo očekivati tijekom jeseni, odnosno krajem godine.

LG-jev OLED TV karakterizira puna HD razlučivost s polarizacijskim 3D prikazom, kontrastom od 100 milijuna naprema jedan i tisuću puta kraćim odzivom u odnosu na LCD tehnologiju. Zaslon se temelji na LG-jevoj vlastitoj Oxide-TFT tehnologiji bijelog OLED-a s filterima boja (WRGB). Rezultat je slika velike svjetline, širokog raspona boja, preciznih nijansi i iznimnog kontrasta zbog mogućnosti da se svaki od piksela zasebno potpuno ugasi. Više detalja na službenoj stranici LG OLED-a >>

lg-oled-tv-2

Predstavljanje LG-jevog OLED TV-a u Hrvatskoj >>

Izvor slika: LG Electronics

 

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!