Audio-video uređajiVijesti

AOC predstavio Aire Black LED – tanak, no ne i najtanji monitor na svijetu

AOC, poznati proizvođač LCD i LED monitora s naglaskom na umjerenu kvalitetu po niskoj cijeni, danas je predstavio novu seriju LED LCD monitora za koju tvrdi da je među najtanjima na tržištu. Doista, 12.7mm zvuči dojmljivo, no uz LG-jeve nedavno predstavljene Super LED modele debljine 7.2mm, nekako nismo toliko impresionirati. Ne znamo je li greška u službenoj objavi ili su pojedine publikacije pobrkale mjerne jedinice, no mogu se naći informacije kako je ovaj iznimno tanak monitor debljine od svega 12.7cm, čime je bliže Eizovom autostereoskopskom “debeljku” o kojem smo nedavno pisali.

Monitori će biti dostupni u tri različite dijagonale – 20″ (e2043Fk, $129), 22″ (e2243Fwk, $149) i 23″ (e2343Fk, $179), a krasiti će ih i EPEAT Gold Certified priznanje za eko pakiranje i proizvodnju, te potrošnju od svega 15W tokom rada, te 0.1W u stanju pripravnosti. Osim zelenih značajki, tu su još podaci od dinamičkom kontrastu od turbo fantastičnih 50 milijuna naprema 1 (računajte na “malo” manju vrijednosti, cca. 1000:1), vrijeme odziva od 5ms, te DVI-D priključku. Obzirom da se proizvođač u objavi za medije nije pohvalio specifičnom matricom, možemo slobodno pretpostaviti kako se radi o TN modelu.

Ključne značajke

* veličina zaslona: 20″, 22″, 23″
* Ultra-slim display panel throughout (.5 in/ 12.7 cm)
* WLED pozadinsko osvjetljenje
* 50,000,000:1 DCR
* 5ms vrijeme odziva
* DVI-D s HDCP-om
* Screen+ Technology
* e-Saver značajka

[Techpowerup]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!