Vijesti

Samsung očekuje još više prodanih televizora u 2012. godini

samsung-lcd-es8000-2012

Korejski Samsung, najprofitabilniji proizvođač televizora na svijetu nakon uspješno završene 2011. godine očekuje još veći broj prodanih televizora u tekućoj godini. Samsungov dopredsjednik TV odjela, Kim Hyun-Suk, izjavio je kako očekuje da će kompanija prodati 50 milijuna televizora u cijelom svijetu, od kojih će polovica biti opremljena pametnim funkcijama.

Samsung je posljednjih godina proizveo impresivne modele LCD televizora, zajedni s plazma modelima koji iako performansama iza japanskog rivala Panasonica, nude solidan omjer uloženog i dobivenog. Samsungova Smart TV platforma spada u vrh ponude takvih značajki među proizvođačima, a za ovu godinu je najavljeno njeno dodatno poboljšanje kako po pitanju performansi, tako i po mogućnostima. Tako je jedna od atraktivnijih novosti upravljanje glasom i pokretima zahvaljujući ugrađenom sustavu mikrofona i kamere, što polako ali sigurno pokazuje u kojem će smjeru interaktivnost u godinama što dolaze ići.

Atraktivan Samsungov Smart Hub portal na novom top modelu ES8000, a koji će biti dostupan u veličinama od 46 do 65″ od ožujka:

samsung-lcd-es8000-smart tv platforma

Samsung iz godine u godinu prodaje sve više TV ekrana, tako da bi se najavljene brojke mogle ostvariti. U 2011. je Samsung prodao 43 milijuna televizora, dok je 2009. broj prodanih iznosio 31 milijun. Sve veći broj prodanih televizora i rastuća popularnost kompanije koja je u svojim počecima plaćala japanske inženjere da vikendima dolaze u Koreu i uče njihove inženjere kako napraviti dobar proizvod, danas uzima tržišni udio nekadašnjim učiteljima, tako da danas Panasonic, Sony i Sharp očekuju gubitke od 17 milijardi američkih dolara zbog nedovoljno atraktivnih modela i snažnog jena. Ipak, Japan ostaje jedino tržište gdje Samsungovi proizvodi ne prodiru onako jako kao u ostatku svijeta, na što je Samsung odgovorio da će proanalizirati isplativost posla prije odluke za daljnje prodiranje na to tržište.

Izvor: Reuters

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

    1. Da, tako to ide. Samsung je i po SAD-u imao svoje ljude koji su ciljano pratili profesore po fakultetima i učili od njih, a onda se navečer nalazili i prenosili si me?usobno informacije. Kad se samo sjetim anegdote s prvim Samsungovim sobnim ventilatorima – nije ih se smjelo primiti za gornji dio jer bi se baza odvojila, na što su odgovarali da je to visoka tehnologija i da s njom treba oprezno baratati ;).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!