Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: LG 42PA4500 plazma ulazne klase

lg-pa4500-header

Samsungova E450 plazma za 2012. godinu je pokazala vrlo slične performanse kao i prošlogodišnji model, stoga s nestrpljenjem započinjemo s testiranjem LG-jevog modela kako bismo provjerili je li situacija slična ili su implementirana značajnija poboljšanja u odnosu na modele za 2010. / 2011. LG 42PA4500 je 42″ HD Ready plazma rezolucije 1024×768, opremljena Triple XD Engine tehnologijom, 600 Hz Sub Field Max tehnologijom za najvišu pokretnu rezoluciju, DVB-T i DVB-C prijamnicima, uskim okvirom i redizajniranim stalkom, te USB podrškom za video, audio i foto sadržaj.

LG-jeva vlastita Triple XD Engine tehnologija kombinira tri mogućnosti za poboljšanje slike, a ista se koristi i kod njenih nadolazećih OLED ekrana. To su Dynamic Color Enhancer, tehnologija koja poboljšava reprodukciju boja, Contrast Optimizer za poboljšanje kontrastnosti slike, te Resolution Upscaler za kvalitetan prikaz sadržaja koji se moraju skalirati na fiksnu rezoluciju ekrana.

lg-pa4500-front-view

Televizor posjeduje dva HDMI priključka, uz standardne poput Scarta, kompozitnog i komponentnog, te USB priključka za multimediju. Televizor posjeduje fizičke tipke s donje strane, gdje se također nalaze i dva zvučnika. Stalak je plastičan s metalnom konstrukcijom, a na televizor se povezuje putem metalnog vertikalnog elementa. Za instalaciju je potreban odvijač.

lg-pa4500-stand-detail

Instalacija i sustav izbornika se nije mijenjao i nudi iste opcije kao i kod ranijih modela. Od parametara slike, nalazimo nekoliko predložaka, te dva ISF za kalibraciju, a koji nude balansiranje bijele boje u dvije i dvadeset točaka. Potonja opcija je iznimka od pravila jer televizori obično posjeduju kontrolu u 10 točaka, što je i više nego dovoljno za kvalitetnu kalibraciju.

lg-pa4500-picture-menu

Televizoru je dodijeljena EU Eco Label naljepnica klase B za nisku potrošnju energije – deklarirana iznosi 93 W za 42″ model, uz potrošnju od 136 kWh na godišnjoj razini.

Recenzija će biti uskoro online, a u njoj ćemo televizor usporediti sa starim modelima, konkretno modelom PJ350 kojeg smo testirali 2010. godine, te s konkurentnim Samsungovim E450 modelom.

Televizor je na test ustupio Europatrade, ekskluzivni uvoznik za Sharp i najveći distributer Samsung i LG proizvoda u Hrvatskoj. Europatrade web shop >>

europatrade-logo

Raspakiravanje proizvoda i galeriju ostalih fotografija potražite na našoj Facebook stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

 1. Možete li provjeriti, kod Europatrade ili LG-ija, da li ae i na našim tržištima (Hrvatska, BiH) LG-ijev top model plazme za 2012 godinu (model PM9700)sadržavati specifikaciju kao navedeni model za Špansko tržište.

  Naime, isti je predstavljen prošle sedmice u Madridu i predstavlja evoluciju plazma panela sa novom tehnologijom koju LG naziva PLED PLASMA (samo za navedeni model, dok za ostale serije koristi vea od ranije korištenu plazma tehnologiju), odnosno kao kombinaciju najboljih karakteristika plazma i LED televizora.

  Predmetni model je vea i zvanično objavljen na LG-jevom Španskom sajtu u dijagonalama od 50 i 60 inča.

  Poštovanje.

   1. Stigla informacija iz LG-ja, navodi kako je PM9700 plazma, no neae biti dostupna u Hrvatskoj…nažalost eto, rado bih ju testirao…

 2. Po prvoj slici čini mi se da je refleksija dosta manja u ondosu na samsunga serije E. Što je za početak dobra osobina.

 3. kako mi je izbor za kupnju pao upravo na ovaj TV s nestrpljenjem očekujem što prije recenziju.
  Unaprijed zahvalan.
  Inače, dvoumim se izme?u njega i SAMSUNG PS43E450

  1. Imamo iste dvojbe..
   A upravo kako kaze i hdfreak za refleksiju, izgleda manja, ali mi se cini i da je slikano u tamnijoj prostoriji jer je i sami ekran crn, na donjoj slici je siv kakav je zapravo po danu. A mozda mi se i cini, mozda je refleksija stvarno manja :)
   Ono sto bih volio od recezenta da usporedi brzinu saltanja tv programa, na burazovoj LG PJ350 plazmi je to stvarno sporo..

 4. Da li ste slučajno pokušali vidjeti kako provjeriti broj radnih sati na novim LG plazmama? Pročitao sam sve na ovom site-u i negdje sam našao uputu, ali izgleda da su na novim plazmama promijenili postavke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!