Kratke vijestiVijestiZanimljivosti

VIDEO: Pogledajte viziju budućnosti od kreatora Gorilla Glassa

Corning. Prije pojave Apple iPhonea, Corning je bio gotovo nepoznata kompanija iako je riječ o jednoj od najstarijih korporacija na svijetu. Corning Incorporated osnovana je 1851 godine, a tvrtka se dan danas nalazi u gradiću Corningu u državi New York. Jedna od zanimljivosti jest i da da kompanija ima dvostruko više zaposlenika (26.200) nego što grad Corning ima stanovnika (cca. 11.100).

Slika iz Corningovog koncept videa: A Day Made of Glass

Iako Corningovi proizvodi se nalaze na velikom broju automobila (svjetlosna signalizacija), optičkih kablova (i u Hrvatskoj možete pronaći Corningove FTTH kablove) te velikom broju LCD i Plazma televizora, Corning je postao kućno ime zahvaljujući atraktivno nazvanom staklu otpornom na udarce i ogrebotine: Gorilla Glass nalazi se na većini smartphonea te tableta današnjice, a širi se i na TV panele otporne na vremenske uvjete (tzv. digital signage, odnosno digitalno oglašavanje) te kućne televizore.

A kako izgleda Corningova vizija života u 21-om stoljeću? Prošle godine, kompanija je predstavila “A Day Made of Glass… Made Possible by Corning” konceptni video, kojeg možete pogledati ovdje:

[youtube id=”6Cf7IL_eZ38″ w=”600″ h=”335″]

Taj video pogledalo je više od 17 milijuna ljudi, a danas je Corning predstavio novi pogled na taj isti video, poboljšan s tehnologijama koje su se razvile u posljednjih godinu dana. Dakle, pogledajte što nam Corning predviđa u svom videu “A Day Made of Glass 2: Same Day… Expanded Corning Vision”:

[youtube id=”jZkHpNnXLB0″ w=”600″ h=”335″]

 

Adsense

Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!