Home » Vijesti » PowerColor Predstavio SlintIt, Bežični HDMI Gateway

PowerColor Predstavio SlintIt, Bežični HDMI Gateway

TuL Corporation i njihov brand PowerColor najpoznatiji je po svojim grafičkim karticama temeljenim na AMD Radeon čipovima, no kompanija je objavila svoj ulazak na svijet potrošačke elektronike sa inovativnim proizvodom. SlingIt je wireless entertainment gateway, odnosno bežični streamer signala.

PowerColor SlingIt

Bežični HDMI Streamer s proširenim mogućnostma

No ono što razlikuje SlingIt od brojne konkurencije jest podrška ne samo za Full HD rezoluciju, već nativno streama HDMI 1.4 signal, odnosno Full HD 3D signal bez trzanja. Proizvođač tvrdi kako za razliku od ostalih uređaja na tržištu, SlingIt neće trzati niti u jednom momentu zahvaljujući velikoj propusnosti – dva terminala komuniciraju preko enkriptiranog 802.11n protokola, dakle imaju propusnost do 150Mbps.

SlingIt Transceiver može se povezati s velikim brojem uređaja

SlingIt Transceiver može se povezati ne samo s računalom, već i s pregršt drugih uređaja, uključujući bežične tipkovnice i miševe

U prodaju dolaze dva paketa: transmitter i receiver te samo transmitter. Jedan receiver može se spojiti s nekoliko transmittera, a jedan transmitter možete se spojiti s jednim žičanim i nekoliko bežičnih uređaja (kompjuter, Blu-ray player, set top box poput IPTV prijemnika, tableti, smartphonei itd.), a u jednoj kući možete postaviti nekoliko transmittera i nekoliko receivera i slati stream iz jedne sobe u drugu.

Isto tako, SlingIt podržava HID uređaje (Human Interface Device), tako da za surfanje Internetom na TV-u možete zamjeniti daljinski upravljač s bežičnom tipkovnicom i mišom. Sve u svemu, ako ovaj koncept radi onako kako ga PowerColor najavljuje, ovo bi moglo biti vrlo zgodno rješenje za streamanje videa s vašeg tableta ili mobitela na TV bez petljanja oko kompatibilnosti dvaju uređaja. Za kraj, pozivamo vas da pogledate PowerColorov video kojim kompanija predstavlja ovaj proizvod… na veliku žalost ljudi u PowerColoru, video ima jednu veliku manu:

About Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*