Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: Philips DesignLine 42PDL7906H

Najava testa: Philips DesignLine 42PDL7906H

Kao rezultat istraživanja želja korisnika i globalnih trendova, Philips je početkom rujna na IFA sajmu u Berlinu lansirao novu DesignLine liniju proizvoda, a koja uključuje 3D televizor i pripadajuće kućno kino. Na test su nam stigli televizor dijagonale 42″ 42PDL7906H i kućno kino SoundHub HTS9241, a koji se idealno upotpunjuju obzirom da pripadaju istoj, pomno dizajniranoj, liniji proizvoda. U ovoj najavi ćemo se koncentrirati na mogućnosti televizora.

7906H serija je dostupna u dvije veličine dijagonale i već se je ovdje Philips ograničio na dva najpopularnija izbora: 32″ (82 cm) i 42″ (107 cm). Oba modela karakterizira jedinstven dizajn koji kombinira jednu staklenu površinu koja osim što štiti zaslon ujedno doseže do podloge na kojoj će se televizor nalaziti, a tu je i elegantni stalak s mogućnosti nagiba od 6 stupnjeva. Okvir bijele boje dodatno ističe ovaj model iz dominantne crne boje koja je pristutna kod gotovo svih televizora.

Philips je u DesignLiniju implementirao vlastitu Ambilight Spectra 2 tehnologiju za ambijentalno osvjetljenje koje prati sadržaje na ekranu i sukladno njima osvjetljava zid iza televizora, čime pridonosi bolje iskustvu gledanja i osjećaju gledanja još većeg ekrana. Baš kao i na ranije testiranom 42PFL7606H televizoru, Philips se odlučio za polarizacijsku 3D tehniku koju naziva Easy 3D, a pakiranju se nalaze dva para naočala.

Zaslon televizora je, dakako, pune HD razlučivosti, opremljen Pixel Precise HD tehnologijom, te 400Hz Perfect Motion Rate (PMR) algoritmom za rješavanje problema zamućenosti, što ćemo detaljno provjeriti u našim standarnim testovima.

Za kraj, tu su i Smart TV funkcije koje zaokružuju listu značajki koja se traži tekuće godine – Philips nas do sada nije oduševio listom aplikacija i mogućnostima svoje mrežne platforme, no možde je DesignLine serija bolja po tom pitanju.

Vrlo kvalitetno napravljene demonstracijske materijale možete pogledati u nastavku:

[youtube id=”_sq4fgjEzLU” w=”600″ h=”337″]

[youtube id=”FWGt3pBdLmI” w=”600″ h=”337″]

Test će biti objavljen uskoro, a sva pitanja i prijedloge vezane uz DesignLine proizvode možete nam se obratiti putem forme za komentare. Zahvaljujemo se predstavništvu Philipsa u Hrvatskoj i Pragma Komunikacijama na osiguranim uzorcima za potrebe testiranja.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. poštovani, veselim se ovome kao malo dijete, to ae mi biti iduai televizor, recenzija ae biti sigurno sjajna kao i svaka do sada, zamolio bi vas samo da napišete najbolje moguae postavke za 2D i 3D prije kalibracije ako nije problem, hvala unparijed

  2. polako prijatelju imas jos puno tv na tržistu,makar ja obozavam ambilight i mislim da bi zato uvijek kupio philipsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*