Home » Vijesti » LG-jev 84LM960V Ultra HD televizor 213 cm velike dijagonale stigao u naše trgovine

LG-jev 84LM960V Ultra HD televizor 213 cm velike dijagonale stigao u naše trgovine

lg-ultrahd-header

Prvi puta viđen na IFA sajmu u Berlinu, LG-jev prvi Ultra HD televizor impresivno velike dijagonale od 213 cm (84″) od sada se može pogledati (a i kupiti) u našim trgovinama. U odnosu na ranije dostupan Sonyjev 84″ Ultra HD TV, LG ima veliku prednost u vidu gotovo dvostruko povoljnije cijene od 99.999 kn i polarizirajućem 3D prikazu koji manje umara oči u odnosu na aktivni prikaz. LG-jev Ultra HD možete pronaći u Emmezeti Zagreb, te dućanu Harvey Norman u trgovačkom centru King Cross.

Podsjetimo, prvi Ultra HD televizor dostupan u našim krajevima bila je Toshiba ZL2, a čija cijena se i danas drži na 60.999,00 kn. Podsjetimo, Toshibin model dijagonale 55″ je jedinstven po mogućnosti prikazivanja 3D slike bez potrebe za nošenjem 3D naočala, no ima jedan veliki nedostatak – ne može prikazivati Ultra HD video materijale preko HDMI ulaza, samo fotografije u toj rezoluciji koje se mogu priključiti putem dostupnog USB priključka. Sonyjev i LG-jev Ultra HD televizor podržava Ultra HD sadržaje putem HDMI sučelja, te su tako osigurani za budućnosti i uređaje koji će moći reproducirati materijale tako velike razlučivosti.

Brojne tehnološke inovacije integrirane u LG-jev Ultra HD televizor pridonose nevjerojatnom, uranjajućem iskustvu gledanja uz sliku dijagonale 213 centimetara, odnosno zapanjujućom razlučivošću od 3840×2160 – čak četiri puta većom od one kod Full HD panela. Uz navedeno, njegova značajka Resolution Upscaler Plus pretvara slikovni sadržaj niže kvalitete u onaj oštriji i s više detalja.

LG-UHD-TV-u-Hrvatskoj_harve

213 cm Ultra HDTV za manje od 100 000 kn – dvostruko niža cijena od Sonyjevog modela.

Ovaj Ultra HD televizor osim vrhunskog dizajna koristi i već poznata LG-eva tehnološka rješenja: CINEMA 3D za uživanje u 3D efektima, Smart TV ekosustav s rastućom zbirkom aplikacija i premium sadržaja, unaprijeđene oblike povezivosti s drugim uređajima, Dual Play za istovremeni prikaz različitih slika za dva korisnika preko cijelog zaslona te novi daljinski upravljač Magic Remote.

Televizor ima 2.2-kanalni sustav zvuka koji se sastoji od dva zvučnika snage 10 W te dva woofera od 15 W za audio iskustvo koje savršeno nadopunjuje izvanrednu i živopisnu sliku koja napokon donosi uvjerljiv ugođaj kino dvorane u svaki dom.

Više detalja o kvaliteti slike i mogućnostima ovog modela nakon analize HD Televizije, a koja će biti uskoro objavljena.

Izvor: LG

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

  1. “Samo” 99.999 kuna? Sad samo preostaje ona vjecna dvojba: kupiti auto ili TV? :-) Sjajna “igracka” za one kojima novac nije problem…

  2. Da li je LG 84LM960V Ultra HD TV K4 model slično kao i Sony-jev 84″ Ultra HDTV model ? još su mi nejasni svi ti novi termini i sl., sori :)

    Hvala !
    Sa štovanjem !

  3. Pozdrav Slisha!

    Da, oba modela imaju Ultra HD 4k rezoluciju, što je termin koji označava 4x veću rezoluciju u odnosu na Full HD televizore. Oba modela, kao i svi ostali Ultra HDTV-i normalno mogu prikazivati TV program, DVD-e i Blu-ray diskove, no vrhunac pokazuju kada im se pošalje Ultra HD materijal, a koji je i dalje prava rijetkost.

  4. Ja sam još uvijek na JVC InteriArt 55cm klasičnoj katodnoj cijevi. Ništa joj ne fali. A koliko gledam TV mene zadovoljava. Ionako ništa pametno na TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*