Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

LG-jev pokazao tržišni primjerak zakrivljenog OLED TV-a, za koji dan u korejskim trgovinama

lg-curved-oled

LG je ponosno objavio fotografiju svojeg prvog zakrivljenog OLED televizora spremnog za lansiranje na korejsko tržište u narednim danima. Nakon prve prezentacije javnosti na CES sajmu u Las Vegasu, te početka primanja predbilježbi krajem travnja, LG će tako na korejskom tržištu imati čak dva OLED televizora 55″ velike dijagonale – LG 55EM960V i zakrivljeni 55EA9800, čime će dodatno utvrditi svoj položaj na tržištu digitalnih zaslona slijedeće generacije.

U LG-jev zakrivljeni OLED televizor je uloženo više od 5 godina razvoja kako bi se pronašla idealna zakrivljenost, te bi ovakvim zaslonom gledatelj trebao dobiti bolji efekt uranjanja u video sadržaje, uz izniman prikaz boja, “beskonačan” kontrast realistične crne boje i izvrsne oštrine bez zamućivanja u dinamici. Kako doznajemo iz LG-ja, zakrivljeni OLED nije ništa teži za proizvesti od standardnog ravnog – najvažnije je dobiti ispravan panel, a onda se s njim može raditi praktički što se god poželi.

lg-curved-oled-full
Zakrivljeni LG-jev OLED TV s ambalažom i zaposlenicima tvrtke.

55EA9800 osim 55″ velike Full HD dijagonale, WRGB OLED panela, polarizacijskog 3D-a i Smart značajki, posjeduje i sofisticirani vrlo tanak dizajn dubine od svega 4.3 mm i mase od 17 kilograma. Kućište je izrađeno iz karbonskim vlaknima pojačane plastike (CFRP).

55EA9800 bi trebao biti dostupan po cijeni od 15 milijuna wona, što je ekvivalent oko 76.500,00 kuna po srednjem tečaju na dan 07.06.2013. Dolazak na druga tržišta nije naveden.

Izvor: Korea Newswire

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Ovaj zakrivljeni vjerojatno ima samo jedan “sweet spot”. Ne vidim kako to može biti praktično za cijelu ekipu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!