Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philips najavio nove OLED, MiniLED i klasične LED LCD televizore

OLED806-65-767x300-1

TP Vision je predstavio nove Philips televizore koji će se na tržištu pojaviti tijekom prve polovine 2021. Po prvi put Philipsovi OLED televizori će biti dostupni u veličini od 77 inča, na LCD modelima ćemo pronaći veliki ovogodišnji trend – MiniLED pozadinsko osvjetljenje, P5 procesor slike stigao je do pete generacije i inteligentiji je nego ikad, omogućena je automatska kalibracija putem CalMAN softvera, a tu su i sve funkcije HDMI 2.1 specifikacije.

Philipsovi televizori za 2021. godinu će imati broj šest na kraju svoje oznake, npr. xxOLED806 (OLED TV), xxPUS9636 (MiniLED LCD TV) ili xxPUS8506 (LED LCD TV).  Svi najavljeni OLED i MiniLED modeli će biti opremljeni 120 Hz panelima, dok su LED LCD modeli opremljeni panelima najvećeg osvježavanja od 60 Hz. Kao i ostali proizvođači, tako je i Philips morao modele visoke klase opremiti 120 Hz panelima zbog konzola nove generacije i njihove podrške za HFR (High Frame Rate) igranje.

Novi OLED i MiniLED modeli će biti opremljeni petom generacijom Philipsovog P5 procesora slike koji donosi brojna poboljšanja, uključujući bolju povezanost s ambijentalnim senzorom, detekciju filmskog sadržaja, novu Fast Motion Clarity opciju na OLED modelima, te HDR10+ Adaptive podršku. AI funkcionalnost koristi internu bazu podatatak tako da nije potrebno da je televizor povezan na internet da bi navedena funkcija radila.

9636-press-release-001

Novi modeli OLED i MiniLED televizora će biti opremljeni s četverostranim Ambilightom za još bolji efekt uranjanja u sadržaj. Svi osim serije PUS7506 će biti opremljeni s Android TV 10 platformom, dok će navedeni model imati Philipsovu Saphi platformu koju upravo testiramo na prošlogodišnjem 55PUS7805 televizoru.

Kao i prošlih godina, Philipsovi televizori će podržavati sve aktualne HDR formate, uključujući Dolby Vision i HDR10+ Adaptive. Kako bi se ubrzao proces kalibracije, po prvi put ove godine biti će omogućena automatska kalibracija boja putem Portrait Displays CalMAN softvera. Koji predlošci će se moći kalibrirati i do koje kvalitete, nažalost nismo uspjeli doznati na Q&A događaju danas, no svakako se nadamo da ćemo imati priliku isprobati ovu novu uzbudljivu funkcionalnost.

MiniLED modeli će biti dostupni u veličinama od 65″ i 75″, nuditi će VA panele s 1000 zona zatamnjenja prema FlatPanelsHD-u, a u HDR-u će dosezati 1500, odnosno 2000 nita, ovisno o veličini dijagonale. Pokrivati će 95% DCI-P3 raspona boja, a PUS9636 model će imati i integrirani Bowers and Wilkins soundbar.

Više detalja o novim Philips TV-ima možete doznati u službenom PDF dokumentu u nastavku:

Philips Televisions 2021

Službena priopćenja:

Novi Philips 2021 televizori

Novi P5 procesor slike

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!