Audio-video uređajiVijesti

Philipsovi DesignLine televizori – lebdeći dizajn uz Ambilight tehnologiju

Nedugo nakon što smo objavili recenziju atraktivnog Philipsovog 2.1 kućnog kina HTS9221, primili smo službenu objavu o dolasku nove linije televizora kod kojih je naglasak stavljen na dizajn, jedinstvenost forme i materijala. Linija DesignLine uključuje modele serije 7000, 42PDL7906H i 32PDL7906H, a tu je također i pripadajuće kućno kino SoundHub HTS9241. Ukoliko malo bolje promotrite, televizori ove linije imaju i drugačiju oznaku u imenu, umjesto PFL se sada nalazi PDL. Proizvodi su premijerno prikazani na sajmu dizajna Salone del Mobile u Milanu i prema našem mišljenju vrlo atraktivno izgledaju, a više detalja i fotografije provjerite kroz službenu objavu koju donosimo u nastavku.

Zagreb – Stavljajući na prvo mjesto želje korisnika Philips je lansirao DesignLine novu liniju televizora 42PDL7906H i 32PDL7906H i SoundHub kućnog kina HTS9241 koji stvaraju idealan spoj funkcije i forme razbijajući paradigmu homogenog dizajna uređaja. Predstavljeni ekskluzivno u Fluorisalone, na svjetskom premijernom sajmu dizajna Salone del Mobile u Milanu, novi asortiman sjedinjuje filozofiju usklađivanja uređaja sa životnim prostorom bez beskompromisnog prilagođavanja načina života samim uređajima.

Kroz inovativnu uporabu autentičnih materijala kao što su staklo i metal koji uključuju sugestivnu igru svjetlosti, postiže se iluzija lebdenja reflektirajući moderne trendove u interijerima. Tako je rezultirala nova linija Philipsovih DesignLine televizora koja se besprijekorno integrira u svaki životni prostor. Suptilan, sofisticiran završni dojam kao što su prozirne kontrolne tipke na dodir i bežične tehnologije reflektiraju idealan spoj dizajna i tehnologije.

Funkcionalnost dizajna, ljepota izvedbe

Novi Philipsovi DesignLine televizori pomno su dizajnirani s obzirom na kontekst životnog prostora.

DesignLine televizori

DesignLine Edge televizori 42PDL7906H i 32PDL7906H namijenjeni su niskom stolu u dnevnom boravku s mogućnosti pomicanja zaslona prema nazad za šest stupnjeva kako bi se postigao optimalan užitak gledanja. Dizajniran imajući na umu besprijekornost dizajna iz svih kuteva podsjeća na lebdeći okvir za slike u modernoj bijeloj boji. Prirodni izgled sjedinjen je u potpuno ostakljenom prednjem zaslonu koji se proteže čitavom duljinom do razine stola koji pridonosi lebdećem dojmu. Laganost DesignLine televizora dodatno je postignuta uz lebdeće mogućnosti Philipsove Ambilight tehnologije koja je podešena na dvije strane zaslona.

Kompatibilan spoj dizajna i tehnologije također se odražava kroz WiFi povezivanje i pogodnost Smart televizora koji omogućuje neograničeno uživanje u filmovima i fotografijama direktno sa Smart telefona, prijenosnog računala ili bežičnog interneta. Uključujući LED TV i Easy 3D tehnologije, Edge TV donosi živopisnu kvalitetu slike u 2D i 3D tehnologiji.

SoundHub kućno kino

Pripadajuće SoundHub kućno kino HTS9241 pruža potpunu virtalnu stvarnost u vašem dnevnom boravku. Zvučnici posjeduju potpuno isti naslanjajući položaj kao i Edge TV te s izloženim visokotoncima od titanija ostvaruju idealnu kombinaciju ljepote izvedbe i funkcionalnosti dizajna.

Vrlo čvrsti i lagani visokotonci jamče zvuk bez obličenja i zapanjujuću jasnoću svakog detalja audio izvedbe. Uz Full HD 3D Blu-ray, ugrađeni WiFi i video na zahtjev (Video on Demand) u sklopu naprednih značajki Smart TV te ugrađenim stalkom za iPod i iPhone uređaje, SoundHub kućno kino ostvaruje pristup širokoj lepezi glazbe i filmova bez potrebe za dodatnim kablovima. Dodatna pogodnost je upravljanje oba modela uređaja koji ne zahtjeva pun stol daljinskih upravljača već je dovoljan samo jedan, metalizirana inačica poznatog Philipsovog ovalnog daljinskog upravljača.

Funkcionalna inovacija, transformirajući dizajn

Nova linija DesignLine televizora zasnovana je na Philipsovom opsežnom istraživanju globalnih trendova s obzirom na evoluirajući kućni krajolik, životni stil i tehnološka očekivanja. Ovo je rezultat udruživanja Philipsove stručnosti u stvaranju iskustva kućnog kina s pomnim shvaćanjem društvenih trendova u dizajnu i vrijednostima.

 

Stefano Marzano, glavni dizajner u Philipsu izjavio je:

“U Philipsu vjerujemo da sjedinjavanje dizajna i tehnologije može pridonijeti stvaranju prozvoda koje omogućava osebujno iskustvo za potrošače. To ćemo i nastaviti ostvarivati s DesignLine uređajima. Istražujući nove izvedbe od autentičnog materijala namijenje kućnoj uporabi, rođeni su novi arhetipovi. Televizori ostavljaju dojam kao da lebde iznad stola pružajući kompatibilnost s prostornim okruženjem i stvarajući estetski istančan prostor“.

Ljepota tehnologije u minimalističkoj formi, instiktivan užitak u izuzetnom dizajnu

Philipsovo istraživanje dokazuje rastuću važnost fleksibilnosti tehnologije naspram racionalne vrijednosti. Trenutačne trendove obilježavaju korisnici koji ne traže samo funkcionalnost uređaja već i emocionalnu povezanost.

Cheaw Hwei Low, globalni kreativni direktor Consumer Lifestyle Philipsovog odjela dizajna dodao je:

“Uključujući nove emocionalne vrijednosti u svakodnevne proizvode, stvaramo nove razloge za lojalnost naših korisnika naspram Philipsovih noviteta. Kako bi bili predvodnici inovacija u iskustvu kućnog kina obogatili smo televizore i kućna kina s toplinom i emocijom istražujući i pomičući granice s autentičnim materijalima kao što su metal i staklo. Također smo se služili i čistom geometrijom kao bazom za dizajnersku izvedbu DesignLine asortimana.“

Novi modeli televizora i kućnog kina mogu se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a okvirne cijene su sljedeće:

• 32PDL7906H: 7499 Kn

• 42PDL7906H: 9999 Kn

• HTS9241: 5299 Kn

Izvor: Philips PR/Pragma Komunikacije

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!