A/V receiversAudio opremaDVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray reproduktor i pojačalo]: Marantz M-ER803

IZBORNICI

Nakon testa Marantz UD7006 Blu-ray 3D reproduktora, a koji nas nimalo nije oduševio svojim ograničenim i sporim sučeljem, M-ER803 nas je u potpunosti pozitivno iznenadio. Iako uređaj ne posjeduje glavni izbornik u pravom smislu već je sučelje vidljivo kod opcija za podešavanje i odabira multimedijalnih datoteka preko USB uređaja ili podatkovnih CD/DVD medija, njegov je dizajn i animiranost u skladu s modernim trendovima. Izbornik je riješen preko više isječaka prstena postavljenih u lijevi dio ekrana, te se oni otvaraju prema desno kako se ulazi dublje u strukturu izbornika.

Izbornici su pregledni i dobro strukturirani, a to posebno vrijedi za podešavanja koja uključuju sve opcije vezane za pojedini segment. Primjerice, kod UD7006 reproduktora u opcijama slike nije bilo mogućnosti odabira 24P izlaza, već se on aktivirao preko posebne tipke na daljinskom upravljaču – ovdje je to riješeno na mnogo bolji način, zajedno s ostalim opcijama vezanih za izlaznu rezoluciju, standarde itd.

Ipak, izbornici nisu bez nedostataka – iako fluidnost nije loša, malo veća glatkoća u tranziciji ne bi bila naodmet. U službi kretanja po direktorijima raznih multimedijalnih datoteka, potrebno je dosta klikanja da bi se započela reprodukcija – nakon odabrane datoteke potrebno je ići tipkom udesno i zatim prema dolje na drugi izbor za početak reprodukcije jer je prvi zadužen za dodavanje na listu favorita. Obrnut poredak bi ubrzao situacija mnogo, no s aktualnim softverom je situacija takva. Frustrirati zna i činjenica da nije moguće otvoriti izbornik za podešavanja kada se ne nalazite u najvišem, Home, izborniku, tako da se morate svaki puta vratiti na početak i krenuti dalje po strukturi direktorija.

DALJINSKI UPRAVLJAČ

Marantz M-ER803 dolazi s IR daljinskim upravljačem iste kvalitete izrade o obrade površina kao i kod Marantz UD7006 Blu-ray reproduktora. Tipke su glatke i dobro raspoređene, a sviđa nam se što su sve tipke za ulaze grupirane tako da nema potrebe za kretanjem po izbornicima kako bi se odabrao svaki pojedini ulaz. Zgodna stvar je i integracija tipki za upravljanje TV prijamnicima. Podržani su svi aktualni proizvođači, a lista kodova je uključena na kraju korisničkih uputa. Testni Samsung LCD televizor iz 2010. godine je uredno proradio s jednim od desetak kodova što su aktualni za tog proizvođača, te smo mogli koristiti sve tipke posvećene upravljanju.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!