Audio-video uređajiVijestiZanimljivosti

Blu-ray čitači dostižu 105 milijuna prodanih uređaja do 2015. godine?

Prodaja Blu-ray čitača trebala bi zamijeniti DVD čitače kroz sljedećih pet godina, pritom dostižući 105 milijuna jedinica do 2015. godine, prema novom istraživanju analitičke tvrtke In-Stat.

Doista, Blu-ray čitači bežično povezani s internetom nastavljaju predstavljati vrlo bitnu komponentu u uređajima potrošačke elektronike, povezivajući televiziju s webom za distribuciju zabavnog sadržaja.

“Blu-ray snimači zamijeniti će DVD snimače, dok će velik broj potrošača čak odbaciti optički medij i umjesto optike odabrati reprodukcijski uređaj s velikim hard diskom ili drugim načinima digitalne pohrane podataka u koje će spremati svoje video sadržaje”, Izjavio je Norm Bogen, potpredsjednik u In-Statu.

Iz svega navedenog,  može se zaključiti kako dolazi do promjene na tržištu, baš kao i kada smo se s kazeta prebacivali na optičke medije, s time da sad Blu-ray predstavlja vrhunac, dok budućnost ipak pripada računalnim uređajima za pohranu podataka, poput USB stickova i hard diskova. Naravno, pitanje je hoće li sve rastuća popularnost mobilnih uređaja i internet streaming servisa odraziti na ovu procijenjenu prodaju.

Izvor: Home Media Magazine

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. bok.smatram da ce im biti teško to ostvariti najviše zbog cijene blu raya mislim na filmove, a i na playere jer oni playeri ispod 1500kn ne treba ni gledati jer su skoro isti kao i kvalitetni dvd playeri(danas imate za kupiti dvd playere po 2000kn sta su prije došli po 15.000,00 kn – 20.000,00 kn, a da bi se takvom dvd playeru suprostavio blu ray player treba i koštati) ,po meni i dvd filmovi su dan danas preskupi a kamoli blu ray zato postoji lasttorrent sve imate u blu rayu neki filmovi su i sa hr titlovima i dts -hd zvukom,mislim da ce buduanost biti hard diskovi i pop corni,mederi itd…, a ne blu ray čitaai nema šanse.ljudi nemaju novaca i doba je recesije gdje se ne vidi svjetlo na kraju tunela.

  2. Ja sam iz neke euforije kupio prvo lg blu ray player (vise radi mkv podrske) a onda i lg blu ray snimac, ali mogu reci nebih mnogo pogrijesio i da sam preskocio taj trosak, jeste lijepo, ali dobar mkv od 6 ili vise GB se jako malo razlikuje od blu raya.

    1. Istina, MKV vea od 2 GB na HD Ready ekranu izgleda jako dobro. Imam dosta i Blu-ray originala, no i dosta MKV filmova i mogu samo reai da filmove koje doista cijenim i mogu gledati mnogo puta imam na BD-u, a ove što pogledam i zaboravim arhiviram na DVD-e ili jednostavno izbrišem. Recimo da distributeri uz fizičke BD diskove počnu prodavati i MKV verzije filmova uz kvalitetne titlove itd. po cijeni 3 ili 4x manjoj od diskova, biste li ih kupovali?

    2. Ovisi na čemu gledaš.. ako je kakav tv 40″ i manje isti vrag a ako je recimo platno dijagonale 4m vidi se razlika i te kako… o zvuku da ne govorim..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!