Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Blu-ray čitači dostižu 105 milijuna prodanih uređaja do 2015. godine?

Blu-ray čitači dostižu 105 milijuna prodanih uređaja do 2015. godine?

Prodaja Blu-ray čitača trebala bi zamijeniti DVD čitače kroz sljedećih pet godina, pritom dostižući 105 milijuna jedinica do 2015. godine, prema novom istraživanju analitičke tvrtke In-Stat.

Doista, Blu-ray čitači bežično povezani s internetom nastavljaju predstavljati vrlo bitnu komponentu u uređajima potrošačke elektronike, povezivajući televiziju s webom za distribuciju zabavnog sadržaja.

“Blu-ray snimači zamijeniti će DVD snimače, dok će velik broj potrošača čak odbaciti optički medij i umjesto optike odabrati reprodukcijski uređaj s velikim hard diskom ili drugim načinima digitalne pohrane podataka u koje će spremati svoje video sadržaje”, Izjavio je Norm Bogen, potpredsjednik u In-Statu.

Iz svega navedenog,  može se zaključiti kako dolazi do promjene na tržištu, baš kao i kada smo se s kazeta prebacivali na optičke medije, s time da sad Blu-ray predstavlja vrhunac, dok budućnost ipak pripada računalnim uređajima za pohranu podataka, poput USB stickova i hard diskova. Naravno, pitanje je hoće li sve rastuća popularnost mobilnih uređaja i internet streaming servisa odraziti na ovu procijenjenu prodaju.

Izvor: Home Media Magazine

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

5 komentara

  1. bok.smatram da ce im biti teško to ostvariti najviše zbog cijene blu raya mislim na filmove, a i na playere jer oni playeri ispod 1500kn ne treba ni gledati jer su skoro isti kao i kvalitetni dvd playeri(danas imate za kupiti dvd playere po 2000kn sta su prije došli po 15.000,00 kn – 20.000,00 kn, a da bi se takvom dvd playeru suprostavio blu ray player treba i koštati) ,po meni i dvd filmovi su dan danas preskupi a kamoli blu ray zato postoji lasttorrent sve imate u blu rayu neki filmovi su i sa hr titlovima i dts -hd zvukom,mislim da ce buduanost biti hard diskovi i pop corni,mederi itd…, a ne blu ray čitaai nema šanse.ljudi nemaju novaca i doba je recesije gdje se ne vidi svjetlo na kraju tunela.

  2. Ja sam iz neke euforije kupio prvo lg blu ray player (vise radi mkv podrske) a onda i lg blu ray snimac, ali mogu reci nebih mnogo pogrijesio i da sam preskocio taj trosak, jeste lijepo, ali dobar mkv od 6 ili vise GB se jako malo razlikuje od blu raya.

    • Istina, MKV vea od 2 GB na HD Ready ekranu izgleda jako dobro. Imam dosta i Blu-ray originala, no i dosta MKV filmova i mogu samo reai da filmove koje doista cijenim i mogu gledati mnogo puta imam na BD-u, a ove što pogledam i zaboravim arhiviram na DVD-e ili jednostavno izbrišem. Recimo da distributeri uz fizičke BD diskove počnu prodavati i MKV verzije filmova uz kvalitetne titlove itd. po cijeni 3 ili 4x manjoj od diskova, biste li ih kupovali?

    • Ovisi na čemu gledaš.. ako je kakav tv 40″ i manje isti vrag a ako je recimo platno dijagonale 4m vidi se razlika i te kako… o zvuku da ne govorim..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*