Audio-video uređaji

Gorenje DVD3200X HDMI DVD reproduktor

Gorenje dvd-3200-xTvrtka Gorenje, poznata po proizvodima bijele tehnike, na tržište je izbacila svoj prvi DVD reproduktor koji prati specifikacije ostalih proizvoda na tržištu konkurentne cijene.

DVD3200X reproduktor je modernog, slim dizajna na čijoj se prednjoj maski nalazi ladica za ubacivanje medija, tipke za osnovnu navigaciju, te zaslon na kojem se ispisuju informacije o trajanju, tipu medija itd. Već spomenuti HDMI priključak omogućuje vam prilagođavanje slike nekom od HD standarada 720p ili 1080i, što je vrlo korisno ako posjedujete HD pripravan TV prijemnik. 5.1 zvuk preko optičkog i koaksijalnog kabela je standardna karakteristika ovih uređaja već godinama, tako da ju ne treba posebno isticati.

Uređaj podržava sve danas popularne formate, od DVD-a, DivX-a i MP3-a, pa do JPEG slika, Video CD-a i piši briši CD i DVD medija. U specifikacija na službenoj stranici nije navedeno koje verzije DivX formata ovaj uređaj podržava, no vjerujem da je proizvođač ugradio podršku za aktualni format, kao i za starije (verzija 3 pa nadalje). Od specijalnih značajki valja spomeniti brzo i usporeno prikazivanje, digitalno povećanje slike, mijenjanje odnosa slika (aspect ratio), te roditeljsku zaštitu.

Ugrađeni Dolby Digital i DTS dekoderi osiguravaju vjernu višekanalnu zvučnu sliku za DVD filmove snimljene u nekoj od navedenih tehnika.

Na papiru ovaj uređaj izgleda sasvim solidno, no tek pravi test može pokazati kako u stvarnosti funkcionira, koliko je brz i koliko su specifikacije točne.

U vrijeme pisanja ovog članka cijena u Hrvatskoj je iznosila 499 kuna.

Glavne značajke

 • Prikazivanje DivX formata
 
 • HDMI izlaz
 
 • Audio analogni izlaz 5.1
 
 • Dolby digital izlaz – optički i koaksijalni

Tehničke specifikacije

Podržani formati:
DVD
DVD-R/RW
DVD+R/RW
VCD
CD
CD-R
CD-RW
MPEG
JPEG
MP3
Izbornik: Višejezični meni
Upravljanje:
Automatsko prepoznavanje medija
brzo prikazivanje
usporeno prikazivanje
biranje poglavlja
biranje jezika
biranje podnaslva
digitalno povećavanje slike
mijenjanje odnosa slike
vremensko traženje
roditeljski nadzor
Dekodiranje zvuka:
Dolby digital
DTS
LPCM
Video izlazi:
RGB (SCART) + video chinch izhod
S-VHS.Komponentni Y/Pb/Pr
Audio izlazi:
Koaksialni/Optični digitalni izhod
Analogni 5.1
Boja kućišta: Crna

Više na: Gorenje

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

 1. bok!!!

  ja sam kupio taj dvd i nije loš ali ima i manu a mana je kad se stavi rezolucija 720p ili 1080 titlovi su jako maleni
  i još mana kod divx filmova filmovi cupkaju
  nije baš jeftin da bi se tako ponašao ja sam ga platio 650 kuna

  bok!!!

 2. Bok Snake!

  Hmmm, ako zadržava istu dimenziju titlova koje prikazuje u svim rezama, onda je to mana, no ne i nepopravljiva jer se tako nešto lako da ispraviti nadogradnjom firmware-a, naravno ako proizvo?ač sazna za problem i odluči pomoai kupcima tog proizvoda.
  Ako divxi cupkaju, onda je to zeznuto, da, jer to ovisi o samom ugra?enom procesoru, a to je nažalost nepopravljivo.
  Prilično skup proizvod s dosta mana – neka se ekipa iz Gorenja radije vrati bijeloj tehnici, a ovo neka prepuste timovima koji znaju kako se to radi. Evo primjer dobrog i jeftinog SilverCrest Divx DVD player – bio u Lidlu za 129 kuna, a zvjerski radi…

  Pozz!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!