Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Samsung UE40F6800 Smart TV 3D televizor

samsung-f6800-header

Nakon Panasonicove izvrsne plazme serije ST60, na red za testiranje je stigao Samsungov LCD televizor srednje cjenovne kategorije, model F6800. Dostupan u veličinama od 40″, 46″ i 55″, F6800 predstavlja najbolji model serije 6, opremljen svim aktualnim značajkama među kojima izdvajamo Smart Hub platformu najnovije generacije, dvojezgreni procesor za glatko izvođenje animiranih izbornika i aplikacija, 3D HyperReal Engine procesor potpomognut s 400 Hz (CMR) osvježavanjem zaslona, te na kraju inovativni “window” dizajn kod kojeg se posebno ističe jedinstveno oblikovani stolni stalak (tzv. “branch design”).


Prilikom vađenja sadržaja iz ambalaže uočili smo vrlo uredno posloženu popratnu opremu unutar crne kutije što je osvježenje nakon raspakiravanja (i ponovnog upakiravanja) ST60 plazme, a koja je dolazila sa “stotinu i jednim” zasebnim elementom umetnutim u utore u stiroporu ili odložene na dnu ambalaže. Samsung je shvatio važnost praktičnosti korištenja televizora od prvog kontakta pa do njegove softverske instalacije i vjerujemo da to doprinosi dobrom dojmu kod većine korisnika.

samsung-f6800-content
Dobro posložen sadržaj.

Stolni stalci se jednostavno montiraju na zaslon, svaki putem dva vijka te se zatim utori prekrivaju plastičnim profilima koji precizno “uskaču” u za njih predviđene utore. Televizor je male mase od svega 9.3 kg i jednostavan za manevriranje. Obzirom na dizajn stalaka, nije moguća rotacija ili naginjanje.

samsung-f6800-reflections
Refleksija zaslona nasuprot 400 W studijskoj rasvjeti.
samsung-f6800-stand
Televizor na “visokoj peti” – novi stalak izgleda vrlo atraktivno i razbija paradigmu stalaka na sredini televizora.
samsung-f6800-3d-glasses
Dva para SSG-5100GB 3D naočala u pakiranju.
samsung-f6800-install
Brza i intutitivna instalacija

Softverski dio instalacije je elegantno odrađen putem osvježenih izbornika dostupnih i na hrvatskom jeziku, te se kroz nekoliko jednostavnih koraka instalacija vrlo brzo završi. Tijekom skeniranja digitalnim programa uočili smo da je pronađeno ukupno 70 kanala, a kako smo koristili antentski ulaz i tražili samo digitalne programe, zaključili smo kako uz DVB-T televizor posjeduje i DVB-T2 prijamnik. Uz spomenute, tu su još i kabelski i satelitski (DVB-S2) prijamnici.

samsung-f6800-smart-hub
Smart Hub platforma je podijeljena na tri glavne cjeline.

Prvi susret s novom Smart Hub platformom je prošao jako dobro i u odnosu na my Home Screen kod Panasonica, Samsung je i ove godine korak ispred kada je u pitanju vizualni dojam i funkcionalnost. Sve se izvodi brzo, tranzicije su glatke, a internet pretraživač u kombinaciji s novim daljinskim upravljačem s touch površinom pravi užitak za korištenje. Naravno, tijekom idućih dana ćemo detaljnije provjeriti koliko je sustav stabilan i u cjelini koliko je Smart Hub praktičan za korištenje.

samsung-f6800-remote
Smart Touch control daljinski upravljač prilagođen Smart platformi.
samsung-f6800-epg
EPG vodič.
samsung-f6800-usb
Prikaz direktorija kod povezivanja USB vanjskih diskova, memorija ili mrežnih sadržaja.

Recenzija će biti objavljena uskoro, a uz tekstualni format biti će dostupna i u video obliku. Za sva pitanja vezana za testni uzorak molimo koristite formu za komentiranje u ovom članku.

Testni uzorak ustupio: Samsung Brand Store

MPC: 8.599,00 kn

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

12 komentara

      1. Vidio sam i nju. Dizajn me osim postolja ništa nije oduševio, a cijena je za ubiti vola. Slika je stvarno super, kao i na svim top modelima plazmi, ali sigurno nije bolja od GT60, a od VT i da ne govorimo. Realna cijena ovoga tv-a , ako ga misle kojega prodati, je oko 14000 kn, a ne 20000kn.

  1. Zanima me smart hub i aplikacije koje su dostupne za naše tržište kao npr.. OYO, kako radi PLEX itd. Pa ako može osvrt na to.
    Hvala unaprijed.

  2. Lani su sve serije od 6500 imale micro diming, a sada tek od serije 7000. Šteta. Vidi danas ovaj tv u Technomarket. Po meni ona plastika okolo je poružnila ovaj tv.

  3. Meni deluje vrlo elegantno,plastika daje neki poseban sarm samog tv-ja,slika je odlicna,radi se o dual-core procesoru koj ima vrlo dobro sucejle,imao sam priliku uporediti sa es7000 i daje skoro istu sliku,bez razlike sto nije micro diming,sam interfejs menija i kako je sprovedena SMART Platformu mnogo preglednija od prosle serije,i smart dalecinski radi mnogo bolje od prosle serije.

  4. Meni smeta ona široka plastika sa bočne strane. Ja ne znam koja je razlika , osim dizajna, između modela 6400-6500-6800. Svi imaju dvojezgrene procesore, a kut gledanja im je kao i prije, loš.

  5. Ako nije problem da saznate koja je razlika između F6500 i F6800 ? Ono što sam vidio sve je isto, osim dizajna i cijena, a razlike u cijenama su velike, pa mi ništa nije jasno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!