Internet servisiProgrami i igre

Uređivanje videa od sada na YouTube servisu

Na YouTube se svake minute pošalje 24 sata novih video uradaka, od kojih je dobar dio bezbrižno amaterski sniman i često prilično neugodan za gledanje zbog drhtave slike, lošeg osvjetljenja ili pogrešno podešenih boja. Kako bi se situacija što jednostavnije popravila, na radost svih ljubitelja kvalitetne slike iz bilo kojeg izvora, YouTube je predstavio niz alata za uređivanje video materijala putem kojih korisnik može ispraviti gore spomenute pogreške. Alati nisu na profesionalnoj razini poput onih u komercijalnim aplikacijama tipa Sony Vegas, no definitivno su najbrži način za poboljšanje videa kojeg želite podijeliti s internet zajednicom.

YouTube je omogućio uređenje svih već poslanih videa na vlastiti servis, a da biste pristupili sučelju za uređenje, potrebno je otvoriti “My Videos” listu i kliknuti na tipku “Edit Video”. Nova značajka se još implementira među korisnicima tako postoji mogućnost da nije dostupna za sve korisnike u ovom trenutku.

Sučelje je jednostavno, opcija je sasvim dovoljno za osnovne korekcije, a tu je i Googleova poznata tipka “Osjećam se sretnim” koja automatski uređuje više parametara slike. Hoće li vam se svidjeti ili ne možete odmah vidjeti jer se paralelno prikazuje originalni i izmjenjeni video.

Za one koji žete udahnuti novi život svojim filmovima, tu je i niz efekata koje možete iskoristiti, a omogućeno je i zamijeniti zvučni zapis s nekim iz besplatne galerije.

Uz globalni trend povećanja kvalitete videa i audia, pozdravljamo novine na YouTube servisu te se nadamo da će uskoro biti mnogo više, barem vizualno, kvalitetnijeg sadržaja na stranici koja je trenutno treća po posjećenosti u svijetu (prema Alexa.com). Možemo li očekivati slične novosti ili možda samostalnu aplikaciju od Vimea, servisa koji je više orijentiran na fotografe i videografe?

[youtube id=”G-n9p28Yh8w” w=”600″ h=”337″]

Fons: TechRadar

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!