3DVijesti

Novi Sony Vegas Pro predstavljen na ovogodišnjem IBC sajmu

Ovogodišnji IBC sajam u Amsterdamu Sony je iskoristio za predstavljanje najnovije inačice svojeg profesionalnog programa za montažu video materijala – Vegas Pro 11. U verziji 11, Sony donosi brojne nove funkcije poput GPU akceleracije za brže renderiranje, podršku za RAW format fotografija, poboljšanja u obradi stereoskopskih 3D materijala i brojne dodatke za već provjerene starije alate.

Brzine nikada dovoljno. To znaju i inženjeri u Sony Creative Softwareu te zbog toga Sony Vegas, osim što nudi podršku za 64-bitno procesiranje, kao dodatni resurs, od sada koristi i procesore grafičkih kartica. Ovom novinom je Pro inačica korak dalje, što se brzine pregledavanja videa u montaži i samog renderiranja tiče. Sony Vegas već je imao podršku za 3D, no obzirom da je 3D format još u fazi unaprjeđivanja, nova verzija donosi poboljšanja i u tom segmentu. Podržane su razne mogućnosti upravljanja nad radnim tokom, ubacivanje efekata i eksportiranje u svim aktualnim formatima.

Jedna od prednosti Sony Vegasa koju cijene početnici, ali i napredniji korisnici su razni video efekti koji se mogu iskoristiti u video materijalima, a čija je lista s novom verzijom još duža. Sada je moguće kreirati tekstove koji izgledaju vrlo profesionalno, uz pomoć Pro Type Titler alata.

Sony Vegas Pro je najskuplja verzija Sony Vegas softvera. Za manje zahtjevne korisnike, tu je i Movie Studio inačica koja je mnogo jeftinija, a koja je ovo ljeto također doživjela verziju 11. HD Televizija već neko vrijeme koristi Movie Studio inačicu, te su mnogi video materijali dostupni u našoj video sekciji.

Vegas Pro 11 će biti dostupan već ove jeseni. Za informaciju, cijena Vegasa Pro 10 iznosi oko 3500 kn.

[youtube id=”pf0v0ahclhY” w=”600″ h=”337″]

Izvor: Sony Creative Software

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!