Home » Vijesti » 3D » Sharp predstavio F.R.E.D tehnologiju

Sharp predstavio F.R.E.D tehnologiju

Sharp je predstavio F.R.E.D koncept koji predstavlja tehnologiju novog načina rada (drive-inga) za tekuće kristale kod LCD modela, što bi u konačnici najviše koristilo boljem djelovanju LCD matrica pri prikazu kako kao 3D tako i 2D slike.

Putem FRED tehnologije, Sharp je uspio smanjiti broj elektroda potrebnih za upravljanje tekućim kristalima za 50%.
Smjer informacija nije više bidirekcione prirode no sada se radi o monodirekcionoj komunikaciji gdje se sa dvije linije [pravca] prelazi u komunikaciju sa samo jednom linijom prema tekućim kristalima.

Rezultat je značajno povećanje proizvodnje svjetline. Imajte na umu da određene performanse 3D slike upravo zahtijevaju što veće osvijetljene zbog korištenja naočala koje zatamnjuju sliku. Također, prilikom 2D prikaza bi se smanjila potrošnja.

About HD Televizija tim

5 komentara

  1. Kad se očekuje ta tehnologija?

  2. Vjerovatno sa novim 2012 modelima.

  3. mislim da ce ovo bit dobro i za 2D sliku,poshto ce moci sadashnje postavke zatamniti shto ce bolje prikazivati crnu,a bijela ce ionako biti odlicna

    • Da, nadajmo se da ae tako crna biti još bolja, no ne i da pritom bijela izgubi na jarkosti – primjer je recimo ovogodišnja Sonyjeva EX720 serija – odlična crna, no bijela nije onako jasna što je dobro za noano gledanje, no po danu slici daje dozu bljedosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*