LG ElectronicsPanasonicPhilipsSamsung ElectronicsSony (Japan)Vijesti

Sony, Panasonic, Samsung, LG i Philips okrunjeni EISA nagradama za najbolje europske televizore 2013./2014.

eisa-awards

Nakon četiri godine kako je EISA udruženje dodjeljivalo nagrade za najbolji europski LCD i plazma televizor, ove godine to nije slučaj i nove su se titule pojavile.  Četiri glavne nagrade tako su osvojila četiri najbolja modela iz ponude Panasonic, a Philipsa, Samsunga i Sonyja, a nagrada za dizajn ove godine ide korejskom LG-ju za njegov zakrivljeni OLED zaslon 55EA980V, ujedno prvi OLED televizor koji će se od ovog tjedna početi prodavati u Njemačkoj.

Panasonicova VIERA TX-P60ZT60 plazma je tako osvojila nagradu “Europskog televizora godine 2013-2014 u kategoriji kućnih kina”.

panasonic_P60ZT60_award

Najbolji europski Smart TV proglašen Samsung UE55F8000 LCD (test možete pročitati i pogledati ovdje).

samsung-f8000-header
Samsungov F8000 LCD najbolji je europski Smart TV

U obrazloženju nagrade zašto je baš Panasonic TV VIERA TX-P60ZT60 nagrađen priznanjem ‘Europskog televizora godine 2013-2014 u kategoriji kućnih kina’, EISA-in žiri rekao je: “Panasonicov TX-P60ZT60 novi je referentni proizvod na tržištu plazma televizora, prije svega zahvaljujući svom Studio Master Panelu s jednim staklom, koji garantira nisku refleksiju i jasnu, oštru sliku iz bilo kojeg kuta gledanja. Ovaj 60-inčni ekran nudi upravo kinematografsku sliku i vrhunsku reprodukciju crne boje, nenadmašan kontrast i osvjetljenje kao i glatki prikaz pokreta. Pritom su boje prirodne, a opcija profesionalne kalibracije omogućava potpuno savršenstvo. TX-P60ZT60 nudi i cijeli spektar Smart TV opcija, poput bežičnog streaminga i podesivog My Home Screen sučelja. Jednako impresivni su i sama kvaliteta izrade te vrlo tanki dizajn ekrana.

philips-ultrahd-9708

Najbolji europski Ultra HD TV je Philips 65PFL9708, a za najbolji europski TV 2013-2014 proglašen je Sonyjev BRAVIA 3D televizor s Triluminos pozadinskim osvjetljenjem, model KDL-55W905A. LG-jev 55EA980V OLED TV nakon početka prodaje u Južnoj Koreji i zatim Sjedinjenim Američkim Državama stiže okrunjen EISA nagradom za dizajn i u Europu. Po cijeni od €8,999, ovaj 55″ OLED zaslon iznimne kvalitete slike i “uranjajućeg” efekta zbog zakrivljenog zaslona pruža jedinstveno iskustvo gledanja u privatnosti vlastitog doma, uz podršku za 3D prikaz i LG-jevu dokazanu Smart TV platformu.

lg-curved-oled
EISA nagrada za dizajn ove godine pripada LG-jevom zakrivljenom OLED televizoru.

U cjelini smatramo da su EISA nagrade mudro krojene kako bi što veći broj modela osvojio neku od njih, što je bilo posebno vidljivo prošle godine kada su se pojavile nagrade “European Future Proof TV” ili “European Display Achievement”, uz zasebne nagrade za najbolji LCD, plazma, Smart TV i 3D TV. U svakom slučaju, svi dobitnici ove godine su vrhunski modeli koji mogu pružiti izvrsnu kvalitetu slike u sustavima kućnih kina.

Više detalja o EISA dobitnicima možete pronaći na službenim stranicama >>

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Pomalo zanimljiva (?) raspodjela nagrada: Europski TV godine je SONY, najbolji TV za kućno kino (za što većina i koristi TV) nije LED već PLAZMA, a, unatoč svoj utrci Samsunga i LG-ja na polju UHDTV-a, najbolji europski UHDTV za ovu i narednu godinu ima – PHILIPS. :-) Naravno, top modeli svih proizvođača dobili su nagradu za nešto. Samo je raspodjela pomalo…pa…hm. :-)

  2. Uđeš u dućan i pitaš “Koji je najbolji televizor da ga kupim?” a prodavač će na to “Mislite za gledanje u sustavu kućnog kina ili inače?”

  3. EISA nagrade su (gotovo) kao Oscari – nisu mjerilo kvalitete. Ovo “svakome ponešto” se ponavlja iz godine u godinu, bez obzira na sve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!