4K Ultra HDAudio-video uređajiIFA - BerlinPhilipsSajmovi elektronikeVijesti

IFA 2013: Philips službeno predstavio Ultra HD televizore serije 9000

philips-9708-uhdtv

Iako su informacije bile dostupne i prije službene najave na ovogodišnjem IFA sajmu, Philips je sada i službeno najavio svoje prve Ultra HD modele. Linija televizora dijagonala 165 cm (65˝) i 213 cm (84˝) od sada je dostupna u Europi i Rusiji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4.999 eura (37.883,62 kn, model 65PFL9708), odnosno 14.999 eura (113.666,00 kn, model 84PLF9708).

Na predstavljanju je Maarten de Vries, predsjednik uprave kompanije TP Vision, istaknuo odličan odnos kvalitete slike i pristupačne cijene:  „Naš 65-inčni Philips UHD prijemnik 9000 serije ističe se svojom nagrađivanom kakvoćom slike i iznimno prihvatljivom cijenom. Preporučena cijena od 4.999 eura otvara nam novi cjenovni segment za sjajno opremljen vrhunski UHD prijemnik. UHD prijemnici s velikim ekranima od sada predstavljaju stvarnu opciju za široku publiku.

Doista, Philipsov Ultra HD model veličine 84″ je više nego dvostruko povoljniji od Samsungovog 85S9 modela (265.000,00 kn u Sonus Artu), te također značajnije povoljniji od Sonyjevog KD-84X9005 (195.999,00 kn). Najbliži cijenom mu je tako LG-jev Ultra HD model 84LM960V, a čija se cijena kreće oko 95.000,00 kn.

Ponuda UHD prijemnika predstavlja mnogo više od samo ponude prijemnika s više od 8 milijuna piksela. Kako bi udovoljili visokim zahtjevima kupaca UHD uređaja, ključno je implementirati mogućnost reprodukcije vrhunske slike kao što je slučaj u našoj Philips seriji 9000 UHD prijemnika“, izjavio je Scott Housely, voditelj odjela za strategiju proizvoda kompanije TP Vision.

Philipsova serija 9000 oduvijek je predstavljala pojam tehnološki vrhunskih televizora, stoga i ne čudi što je proizvođač u svoj prvi Ultra HD model ugradio novi Ultra Pixel HD procesor koji se brige da video zapis svih rezolucija izgleda što je moguće bolje na ovom velikom zaslonu, kao i dodatne tehnologije za sve kritične segmente. Micro Dimming Pro tehnologija lokalnog zatamnjenja brine se o preciznom zatamnjenju slike kako bi se ostvario veliki kontrast, a tu je i 900Hz Perfect Motion Rate koji će zamućenja držati na minimalno uočljivoj razini. Iako je do sada Philipsova 9000 serija bila opremljena direktno postavljenim LED osvjetljenjem, u slučaju novih Ultra HD modela, osvjetljenje je zamijenjeno s bočno postavljenim s dvije strane, zbog čega s velikim zanimanjem očekujemo prve testne primjerke (može i 65″ model, hvala Philips!) kako bismo provjerili kvalitetu implementaciju lokalnog zatamnjenja. Televizor će koristiti polarizacijki 3D prikaz. Više detalja o kvaliteti slike provjerite ovdje.

philips-PFL9708-side

Philips također najavljuje i poboljšanu kvalitetu zvuka:

Za potpuno kino iskustvo, UHD prikaz treba ići ruku pod ruku sa sjajnim zvukom. Philips 9000 serija prijemnika sadrži pomno osmišljene tweeter zvučnike i subwoofere koji u kombinaciji s visoko kvalitetnim funkcijama omogućuju snažno i vrhunsko iskustvo stereo zvuka.

Nova Cloud TV funkcija bi trebala značiti poboljšanu Smart TV platformu (nadajmo se bržu i bogatiju kvalitetnim aplikacijama):

Navigacija Philips Smart prijemnicima je laka, a dopunjena je Cloud TV funkcijom. Philips 9000 serija UHD prijemnika dolazi s daljinskim upravljačima u kojima je ugrađena tipkovnica kako bi se olakšao unos teksta. Kursor omogućuje korisnicima lak odabir aplikacija na početnom zaslonu, kao i laganu navigaciju kroz izbornike i internetske stranice.

Ugrađen Wi-Fi, baš kao i jednostavna razmjena sadržaja putem tableta i pametnih telefona će također biti omogućena, tako da ćete u sadržajima moći uživati na velikom zaslonu još veće razlučivosti.

Izvor: Philips.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!