Audio-video uređajiVideo kamere i fotoaparatiVijesti

Nikon predstavio D5500 – njegov prvi DSLR fotoaparat s touchscreenom

nikon-d5500-header

Nikon je za nasljednika D5300 serije predstavio novi DSLR fotoaparat, D5500. Fotoaparat je još smanjen u dimenzijama i težini i Nikon tvrdi da je to trenutno najmanji i najlaksi DSLR na svijetu. Zadržana je ista rezolucija od 24 Mp ali uklonjen je optički low pass filter. Kako on lagano zamućuje sliku, a nije uvijek nužan u tako velikim rezolucijama s obzirom na rezoluciju prosječnih objektiva, sada bi količina zabilježenih detalja trebala biti povećana i na razini D7100 modela.

Vanjski 3.2″ ekran uz postojeću opciju zaokretanja dobio je mogućnost upravljanja dodirom, što je prvi Nikon DSLR sa touch screen opcijom. Ona u ovom uređaju omogućuje ne samo kontrolu postavki i kretanja kroz menije kamere nego i biranje fokusne točke dodirom, kao na mobilnom uređaju.

Model D5300 iskazao se poboljšanom kvalitetom videa i od D5500 može se očekivati daljnji napredak uz nove mogućnosti. Posebno korisna opcija za video snimanje je implementirani flat profil koji bez apliciranja kontrastne krivulje (ili uz vrlo blagu, ovisi o implementaciji) omogućuje iskorištavanje većeg dinamičkog raspona senzora u snimanju videa. Dodatak koristan snimanju videa je i novi ugrađeni stereo mikrofon. Podržani video seže do 1080p rezolucije i 60 sličica u sekundi.

nikon-d5500-back

Wifi opcija omogućuje i prijenos podataka sa kamere i upravljanje kamerom. Kućište je ojačano carbon fiber kompozitnim materijalom, ergonomičnije dizajnirano i vrlo lagano, samo 420 grama. Kamera podrzava ISO raspon do 25600 i posjeduje 3D focus tracking za bolje rezultate u fotografiji subjekata u kretnji. Prošla D5300 serija bila je poznata po vrlo dobrom senzoru a uz ova poboljšanja serija D5500 pruža Nikonu novog ozbiljnog igrača u segmentu.

Više o Nikon D5500 fotoaparatu možete saznati u Product tour videu:

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!