Home » Vijesti » 3D » Naslovi i datumi filmova o Hobbitu službeno najavljeni

Naslovi i datumi filmova o Hobbitu službeno najavljeni

New Line Cinema, Warner Bros. Pictures i MGM objavili su naslove i datume dva nova filma o Hobbitu. Prvi film “The Hobbit: An Unexpected Journey” objavljen je 14. prosinca 2012., dok je drugi “The Hobbit: There and Back Again” predviđen godinu kasnije, 13. prosinca 2013..

Radnja dva filma odnosi se na razdoblje prije “The Lord of the Rings” trilogije i prati priču Bilba Bagginsa u vremenu njegove potrage za avanturama i blagom. U toj potrazi bori se protiv Zmajeva i Orkova, te se bori rame uz rame s Vilenjacima, Patuljcima i velikim Čarobnjakom, Gandalfom Sivobradim.

Osobito talentirani Ian McKellen ponovno će preuzeti ulogu Gandalfa Sivobradog, dok će glavnu ulogu Bilba Bagginsa preuzeti BAFTA nagrađeni Martin Freeman. Nadareni Orlando Bloom, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood i Andy Serkis svi ponavljaju svoje uloge iz “The Lord of the Rings” trilogije. Dodatnu glumačku ekipu sačinjavaju – Richard Armitage, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Ken Stott, Jeffrey Thomas i Aidan Turner.

Cijela ekipa vratila se na Novi Zeland s Peterom Jacksonom u cilju snimanja oba filma simultano i njihovog objavljivanja na sličan način kao i kod “The Lord of the Rings” trilogije. Novost u Tolkijenovoj franšizi su snimke u 3D-u i 48 okvira po sekundi.

Ne možemo dočekati da nas Peter Jackson i ekipa ponovno uvedu u nevjerojatan svijet Tolkijenova uma!

Izvor: Blu-ray

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

One comment

  1. Odlično! Taman izlazi dok još jednom pročitam sve knjige i pogledam produljena izdanja na Blu-rayu – bar 10 puta ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*