Home » Obavijesti/ostalo » Predstavljen MED400X MINI – MED500X (Mede8er) manjih dimenzija

Predstavljen MED400X MINI – MED500X (Mede8er) manjih dimenzija

Xenon Forte, glavni zastupnik za Mede8er proizvode nam je poslao informaciju kako će biti pušten u prodaju MED400X, manja verzija popularnog MED500X modela kojeg smo testirali. Preporučili bismo vam da prije informacija o novom Mini Mede8er-u, pročitate recenziju MED500X modela. Što nudi mini verzija ovog popularnog playera pročitajte u nastavku.

MED400X MINI je doslovno umanjena verzija MED500X modela. Dimenzije su smanjene te je ventilator izbačen iz jednostavnog razloga – naime, MED400X nema prostora za ugradnju tvrdog diska. Ovo znači da ćete filmove morati gledati putem USB sučelja na koje ćete priključiti USB memoriju ili vanjski disk, a podržane su i SD kartice putem integriranog čitača. Naravno, ovakav dizajn omogućuje tiši rad i manju potrošnju energije, premda moramo napomenuti da je izvorni MEDE8ER predstavljao veoma ekonomičan reproduktor. Novi Mede8er će posjedovati i predinstaliranu V4 verziju softvera, a koja uz brojne ispravke nedostataka i optimizacije posjeduje i sve popularniji Video Wall. Svi vlasnici MED500X modela mogu koristiti prednosti V4 softvera kroz nadogradnju koju mogu preuzeti sa službenog foruma.

Podržana je ovaj put i Y2m (YAMJ to Mede8er) aplikacija za download naslovnica i informacija filmova sa www.imdb.com baze podataka.

MED400X također posjeduje mogućnost nadogradnje Wi-Fi modulom za bežično povezivanje na računalo ili mrežni poslužitelj.

Specifikacije, osim dimenzija, su skoro identične u odnosu na MED500X:

Specifikacije:

Processor: Realtek RTD1073 DD+ – 128MB SPI Flash – 128MB DDR2 SDRAM
Podržani video formati: AVI / BDMV Light / BDISO Light / MKV / TS / TP / TRP / M2TS / MPG / MP4 / MOV / M4V / VOB / ISO / IFO / DAT / WMV / ASF / RM / RMVB / FLV resolution up to 720p / 1080i / 1080p
Podržani video kodeci: MPEG-1 / MPEG-2 / MPEG-4 SP /ASP /AVC (H.264) / XviD / DivX / WMV9 (VC-1) / RealVideo 8/9/10 (up to 720P)
Podržani audio kodeci: Mp3 / Mp2 / OGG Vorbis / PCM / LPCM / AAC / RA / Dolby True HD Passthrough / Core 5.1 / Dolby AC3 Downmix &Passthrough / DTS Downmix & Passthrough / FLAC up to 24bit 192Khz /
WAV, WMA Standard (DRM, & Advanced Profile not supported)
Podržani slikovni formati: JPEG, BMP, PNG
Podržani datotečni sustavi: FAT32, NTFS
Izlazna video rezolucija: NTSC, PAL, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1080p/ 24Hz

Ulazi / Izlazi

•HDMI 1.3, Composite Video
•Stereo RCA audio
•SD / Sony Pro Duo Card Slot
•SPDIF
•USB – 2.0 HOST port x 2

MED400X je možda ponajbolji prijenosni NMT player te je zbog svojih dimenzija i cijene koja je manja u odnosu na MED500X odličan izbor za sve one koji posjeduju vanjske diskove i žele potpuno bešumarn reproduktor minimalne potrošnje. Točna cijena u trenutku pisanja još nije objavljena.

About HD Televizija tim

19 komentara

 1. Jos da mu i cijena bude normalnija (500ka je u sarajevu poskupila ua 50KM.)

 2. Prema neslužbenim informacijama, cijena bi mu trebala biti osjetno niža u odnosu na original, što je odlično obzirom na najavljene moguanosti. Daljinski je tako?er redizajniran i djeluje mi vrlo obeaavajuae :).

 3. Svaka čast na predstavljanju nove mede8er mašine, vrijedi je sačekati sa obzirom da je u njoj konačno DD+ čip, a najviše radi toga što ae imati manju cijenu i istu podršku kao 500x, sa sve novitetima u firmware-u, još samo da nam izbace cijenu xenonforte.hr ili ronis

 4. hm, možda kakva usporedba mede 400 i tvixa n1? :P

 5. Nadamo se da cemo ga dobiti na test ;)

 6. ovo je nedostajalo! za one koji ne žele HDD unutar media pleyera vea ga spajaju samo LANom (kao ja)!!
  neka cijena bude primjerena i to ae biti best buy ure?aj!

 7. Dosta mi se zainteresiranih javilo na mail u vezi ovog uredjaja, tako da cemo se potruditi da ga pribavimo te naravno tacne informacije oko cijene i dostupnosti.

 8. Samo naprijed, ako je dobar kao stari a jeftiniji bio bi pun pogodak.
  Imali sanse za LG DP1B da se testira, gledao sam ga kod jarana (kupio na moj nagovor, morao sam da vidim kakav je a da nekupujem) i na orvi pogled odlicno radi, i izgleda.

 9. Hvala, bas bi volio jedan domaci.

 10. MED400X je još jedan produkt, nije zamjena za MED500X.
  MED500X je i dalje u prodaji i to sa DD+ chipom.

 11. Šteta što nisu ugradili USB 3.0.

 12. Pa valjda stvarno nema potrebe za tim, fullHd radi odlicno na USB 2.0, bas nema logike za time.

 13. Danas provjereno u Banjaluci postoji sa cijenom od oko 280 KM

  biae kupljen do kraja mjeseca, pa na test.

 14. hmmmm… kako razlikovati 500x sa DD+ čipom od onih koji to nemaju??? :?

  • Nažalost bez paljenja i provjere u opcijama sučelja ne može se znati, eventualno po datumu proizvodnje no najsigurnije je provjeriti što kaže softver.

 15. Moze li se direktno reprodukovati sadrzaj sa YouTube?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*