Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Sony Bravia KDL-26EX320 LCD TV

U suradnji s Technomarketom, na test smo dobili novi Sonyjev model televizora za 2011. godinu, 66cm veliki KDL-26EX320. Radi se o HD Ready 2D televizoru s bočno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem, opremljenim novim X-Reality procesorom slike, a koji je ustupio mjesto Bravia Engine 2 i 3 procesorima koji su pogonili prošlogodišnje i ranije modele. Osim novog procesora slike, tu su i funkcije kakve smo prošle godine viđali tek na modelima više i visoke klase: mrežni priključak s otvorenim pristupom internetom i gotovim servisima, DLNA funkcionalnost, te mogućnost snimanja TV programa na USB memoriju ili tvrde diskove. Na kraju, tu je i minimalistički dizajn uz redizajnirani stalak i mogućnost postavljanja televizora na zid – opcije koju će dijelom zasjeniti horizontalno postavljeni priključci na poleđini.

Novost je također i redizajniran glavni izbornik, a koji uz X-Y manipulaciju sada izgleda mnogo modernije i profinjenije, uz prikaz aktualnog programa u gornjem lijevom dijelu.

Prvi dojmovi su dobri – TV program izgleda stabilno, nesavršenosti digitalne televizije su slabo uočljive izuzev nazubljenosti linija, a tu su i nešto agresivnije postavke za umjetno povećanje kontrast i oštrine u General predlošku koji je automatski podešen. Već Cinema predložak izgleda mnogo bolje s isključenim većim brojem degradirajućih opcija koje samo stvaraju privid bolje slike. Nakon kalibracije i provjere performansi kroz testove ćemo imati konkretnije podatke.

Za kraj, ne smijemo zaboraviti i napokon integrirane hrvatske izbornike – nešto što nismo do sada vidjeli na Sony televizorima. U pakiranju smo također pronašli i tiskane upute na hrvatskom jeziku – nažalost stupanj njihove zgužvanosti i pogrešno zaklamanih stranica problem je na koji bi trebalo ubuduće obratiti pažnju prilikom kontrole kvalitete:

Više informacija o modelu potražite na Sony.hr.

Kompletna recenzija uskoro na stranicama HD Televizije!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

  1. Napokon da se i Technomarket nalazi na ovome sajtu Svaka čast. Barem u njih ima skoro, pa svih modela. Da li je ovo neki ozbiljan početak suradnje ?

  2. Dragi mi je da Technomarket sura?uje, uvijek su skoro svi modeli dostupni, a valjda budu i jedan od komitenata. O uslužnosti prodavača tamo ne moram ni pričati, daleko bolje od onog jedno drugog Techno-nešto lanca.

    Nadam se pošto je Technomarket zastupnik Samsunga da ae biti dosta njihovih modela na testu, posebice plazme tipa D7000 ili D8000.

  3. Svaka čast Technomarketu, odlični su no ja bih pohvalio odluku za SONY recenziju buduai je Sony napravio za 2011.g. ono što sam očekivao od Panasonica u području raznih moguanosti televizora. Sony je omogučio sve novotarije (od interneta, Skype-a do snimanja na externi disk) za ulazne i jeftine modele. čak je i 40″ 3D model vjerojatno najbolji izbor u travnju ove godine (cijena / moguanosti) a najavljuju i 3D bez naočala. Ne da hvalim SONY nego izražavam nezadovoljstvo (tugu i žalost) što se tako brzi razvoj u ponudi prema nama ne dešava i kod Panasonica koji je moj broj 1.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!