Obavijesti/ostaloVijestiZanimljivosti

HD Televizija ostvarila suradnju sa SpectraCal tvrtkom specijaliziranom za ISF profesionalnu kalibraciju


HD Televizija je ostvarila još jednu uspješnu suradnju! Pored suradnji sa Integrated Device Technology, Inc, tvrtkom koja nam je omogućila licencirani HQV 2 software, suradnje sa xRite-om putem kojeg smo nabavili Eye-One Display colorimetre i Hubble profesionalni laserski spektrofotometar te suradnje sa Spears & Munsil tvrtkom putem koje smo nabavili Spears & Munsil testni Blu-ray diskove, ovaj put smo ostvarili suradnju sa najvećim od najvećih. Radi se o SpectraCal tvrtki koja je najpoznatija po profesionalnom software-u za ISF kalibraciju marketinškog naziva “Calman”!

Uredništvo HD Televizije je do sada koristilo HCFR kalibracijski software te smo odlučili da od 2011-te godine koristimo najprofesionalniji i najskuplji mogući software za kalibraciju. Calman!

 

Bitno je napomenuti da je SpectraCal razvio tehniku kojom se omogućava da Calman u svojoj 4-toj inačici komunicira sa EDID-om televizora putem RS232 -> USB konektora, te ćemo u budućim testovima na ovaj način i spajati televizore i PC kako bi smo ih kalibrirali. Kalibracije će biti preciznije, nama kalibratorima lakše i brže.

Pored naših UK partnera HDTVtest-a, HD Televizija je jedini portal u Europi koji će koristiti Calman profesionalni software za kalibraciju testiranih televizora. Trenutno aktuelna verzija Calman software-a je 4.1.1, dok je predstavljena verzija u Londonu bila 4.2 i prodavala se na Panasonic Trade Show u Londonu po promotivnoj cijeni od 600 eura, za vrijeme trajanja Panasonic konvencije. Verzija 4.2 će biti puštena u prodaju idućeg tjedna kada će uredništvo HD Televizije nadograditi verziju 4.1.1 na verziju 4.2.

Moramo priznati da je svaka suradnja koju smo ostvarili značila uspjeh ne samo za uredništvo HD Televizije već i za sam Ex-Yu prostor. Naš rad je prepoznat i od najvećih tvrtki poput SpectraCal-a koji će se oglašavati na stranicama HD Televizije te ćemo buduće testove i proces kalibracije snimati kamerom gdje će te se moći uvjeriti u rezultate testiranja putem priloženog videa. Ovo je novitet koji ćemo uvesti a koji ni jedna recezentska kuća, sajt, portal nisu do sada prakticirali. Oficijelna stranica našeg novog partnera SpectraCal-a se nalazi na sljedećem linku; http://www.spectracal.com

Za kraj pogledajte na videu kako će izgledati kalibracija nadolazećih modela koristeći Calman software;

[youtube id=”Psr_sMUkwmY” w=”550″ h=”308″]

Adsense

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. Predlažem članak tipa “Usporedba kalibracija i preciznost istih” što bi bilo preporučljivo testirat na nekim od najprodavanijih modela, npr G serije.

  2. Problematika je opsirna iz razloga sto plazma celije mjenjaju maksimalne nivoe osvjeltjenja zbog cega se mjenja gama, RGB tracking itd. Isto se dogadja i kod LCD-ova te se nakon duzeg perioda vremena treba opet uraditi kalibracija. Naravno ti pomaci su veoma mali ali postoje.

    Porediti u takvom okruzenju jedan model koji smo prije godinu testirali je nezahvalno.

    Mozemo jedino prikazati kako je Calman u odnosu na HCFR pri inicijalnoj prvoj kalibraciji brzi i precizniji.

  3. Hoce li biti mogucnost kalibracija vlastitih uredaj, tj. da se uredaji donesu kod Vas i kalibriraju/certificiraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!