Blu-ray izdanjaFilmovi

Spears & Munsil testni Blu-ray diskovi

spears-and-munsil-resized

Par sati nakon što smo zaprimili HQV 2 benchmark blu-ray diskove, u našu redakciju su stigli i Spears & Munsil testni Blu-ray diskovi koji će također postati standardni dio testne opreme u 2010. godini.

Ono što je zanimljivo za Spears & Munsil testni disk je činjenica da pored standardnih video testova i uzoraka sadrži i neke ne tako standardne, rekli bi jedinstvene video testove i uzorke te HD DTS Master i Dolby True HD audio testni uzorci. Spears & Munsil predstavlja kompletno audio i video riješenje kada su testovi elektronike u pitanju. Moramo napomenuti da se ovaj testni disk može koristiti za testiranje audio mogućnosti AV receivera kao i Blu-ray playera, pored video komponente i primjene prilikom testiranja HDTV uređaja. Također, ovaj disk se prilaže uz Oppo NuForce BDP-83 blu-ray player za kalibraciju i evoluaciju ovih ponajboljih Blu-ray playera na tržištu.

Jasno je o kakvim se kvalitetnim uzorcima radi, te u nastavku možete pročitati više o testovima koji se nalaze na Spears & Munsil Blu-ray disku.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc

Pakiranje je manje više standardno i pošto ne radimo recenziju Blu-ray filma, ne bi nam smetalo ni da je disk došao u kartonskoj košuljici. Ipak, tu je plastična zaštita za disk i priložene upute.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-21

Neki od ovih testova će omogućiti podešavanja na samom zaslonu ili da optimizaciju performansi i osnovnih karakteristika Blu-ray playera. Kao i HQV 2 testni disk, Spears & Munsil Blu-ray disk ima 4 sekcije:

1) Source Adaptive Deinterlacing

2) Edge Adaptive Deinterlacing

3) Demonstration Material

4) Setup

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-2b

Novina u odnosu na sve druge testne diskove je dodavanje testnog uzorka pod nazivom “Chroma Alignment”. Ovaj testni uzorak omogućava da utvrdite koliko dobro TV ili player može prikazati boju u odnosu na sliku objekta. Drugim riječima, boja može izgledati sjajno ali pitanje je da li je to ispravno prikazano unutar granica objekata u slici bez “curenja”, distorzije, ili drugih anomalija.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-2e

Frame Cadence Test Menu je još jednan u nizu testova koji je manje više identičan Multi-Cadens testovima HQV 2 benchmark diska. Ovi kadens testovi su jako dobri jer omogućuju da se testira da li i kako TV prikazuje različite vrste feedova i TV signala, odnosno da li ih pravilno tumači i rekonstruira kao one originalne odašiljane sa TV odašiljača. Za one kojima su ovi pojmovi malo nejasni, ovaj test možete shvatiti kao mogućnost TV-a da odradi pravilni deinterlacing interlaced signala o kojima smo govorili prilikom testova plazmi i LCD-ova.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-3

Primjer Multi-kadensa za uzorak 2:3:2:3

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-3a

5:5 kadens, koji se obično koristi u NTSC  regijama.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-3c

Drugi važan aspekt je pravilno prikazivanje video i filmskih izvora slike na zaslonu, uz mogućnost da se to učini bez pretjeranog uzdužnog stvaranja nazubljenosti ili titranja pokretnih objekata koji sadrže linije i krivulje. To se naziva “Edge Adaptive deinterlacing”.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-3d

Ovaj test pokazuje koliko dobro TV ili player može rasplesti video (odraditi deinterlacing interlaced signala), bez uzdužne nazubljenosti dodajući rotirajući bar u sam test .

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Molim vas, ako je moguae, informaciju od kuda ste naručili testni Blu-ray disk. Pokušao sam s linkova na stranicama Spears and Munsil ali nema isporuke u Hrvatsku.
    Hvala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!